Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Plantevejledning til Plantetorvet Færdighæk

Plantningsfasen

Plantetorvet færdighæk skal plantes inden for 48 timer efter levering for at sikre, at planterne ikke tørrer ud eller udsættes for andre skadelige, fysiske påvirkninger. Det er derfor vigtigt at have lavet forarbejdet, inden du modtager planterne.

Tjek jordforhold

Tjek om jorden er hård og uigennemtrængelig, der hvor du ønsker at plante din Plantetorvet færdighæk. Hvis det er tilfældet, skal jorden løsnes op til 1 meters dybde. Vi anbefaler, at du graver en rende ca. 30 cm i dybden og 40 cm i bredden. Husk at løsne jorden i bunden af renden for at sikre luftskifte og dræn. Det er vigtigt, at du ikke anvender kompost fra genbrugspladserne. SE VIDEO: Hvordan vurderer du din jordtype 

Vend din Plantetorvet færdighæk korrekt

Vær opmærksom på at vende din Plantetorvet færdighæk korrekt. Hækplanterne har to sider, som er busket, og to sider som er klippet. De klippede sider skal vendes således, at de agerer hækfacaden mod f.eks. have og vej. De buskede sider vendes mod hinanden, så de strittende grene forgrener sig ind i hækplanterne. Vi anbefaler, at du først placerer hækplanterne på jorden foran planterenden, inden du planter hækken. Det giver dig mulighed for at træde lidt tilbage og få et overblik ift. at sikre, at planterne vender korrekt, inden du sætter dem i planterenden.

Plantning af planterne

Placer planterne i renden med følgende anbefaling:

Din Plantetorvet færdighæk er på klump. Selve klumpen skal dækkes af ca. 2 cm jord. Lad nettet blive på jordklumpen - det er organisk og forgår naturligt. Husk at give plads til hækken mod evt. fortov (vær opmærksom på afstanden fra skellinjen).

Vanding

Vand er altafgørende for at planterne trives både under plantningen og efterfølgende. Når du har placeret din Plantetorvet færdighæk i renden, skal den fyldes med 1/3 jord og 2/3 vand. Lad vandet synke ned omkring rodklumpen. Når vandet er sunket, fyldes renden op med jord. Træd jorden godt til og vand igen. I vintermånederne er det ikke nødvendigt at vande ved plantning.

Særligt vindudsatte lokationer

Skal din Plantetorvet færdighæk stå et på et særligt vindudsat sted, anbefaler vi at støtte sætte nogle kraftige stolper cirka hver 2. meter langs hækken og spænde noget plastbelagt tråd ud mellem stolperne. Det giver hækken noget støtte i tilfælde af vind.

Finpudsning

Efter du har plantet, kan det være en god ide med en smule finpudsning af din hæk. Studs din Plantetorvet færdighæk i toppen og på siderne, så den får en pæn finish.

PLEJE AF DIN PLANTETORVET FÆRDIGHÆK

Når først du har plantet din Plantetorvet færdighæk, skal du være opmærksom på at passe og pleje den for at vedligeholde det fine resultat og give hækken de bedste vækstbetingelser. Det kræver ikke alverdens kundskaber indenfor den grønne verden, hvis blot du følger vores guide, så er du godt med.

Klipning og gødning

Plantetorvet færdighæk skal passes med klipning og gødning - præcis ligesom med almindelig hæk. Når du har plantet din færdighæk. er det vigtigt, at hækken får lov til at vende sig til sit nye hjem og koncentrere sig om at bruge sin energi på væksten. Derfor anbefaler vi, at du klipper de blomster og eventuelle bær, som kan komme på plante af de første efter plantning.

Vores anbefaling er, at du gøder omkring slutningen af april, samt i slutningen af juni. Vi anbefaler, at du bruger NPK 14-3-15 eller tilsvarende gødning, som du kan købe i et almindeligt havecenter. Læs anbefalingen på den valgte gødning.

Vanding

Vanding er det absolut vigtigste at være opmærksom på, når du har sat din nye Plantetorvet færdighæk. Vi anbefaler, at du allerede vander fra knopskydning i april, hvis det er en tør periode. Det er vigtigt, at du aldrig vander dagligt, da daglig vanding kan skade planternes rodnet. Vand derfor 1-2 gange om ugen. I sommerhalvåret skal du være ekstra obs. på vanding. Dets varmere og mere tørt det er, dets mere skal du vande. I varme perioder uden nedbør, kan det være nødvendigt at vande med 10 – 12 liter per planter per gang.

Du kan med fordel styre din vanding ved brug af en siveslange. Fordelen ved siveslangen er, at den vander samme sted i længere tid, så vandet får lov til at trænge ned til planternes rødder. Vanding med siveslange har den fordel, at det minimerer dit vandforbrug.

Køb Plantetorvet.dk liguster færdighæk

Køb Plantetorvet.dk bøg færdighæk