Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

'Glauca' (syn. Rubrifolia)

Rosa x 'Glauca' (Kobberrose)

  • Enkelte, dyb pink og hvide dværgblomster
  • Talrige hyben efter endt blomstring
  • Rosen er skyggetolerant
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 74,95 kr.
5 stk. Spar 10,00 kr./stk. 64,95 kr.
25 stk. Spar 29,00 kr./stk. 45,95 kr.
26 stk. Spar 29,00 kr./stk. 45,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

74,95 kr.

Rose 'Glauca' (syn. Rubrifolia)

Type:
Kobberrose. Buskrose.

Anvendelse:
Anvendes som en blomstrende prydbusk, enkeltvis eller i grupper i større rosenbede, eller som en uklippet hæk. Nøjsom og hårdfør, også til naturgrunde. Okuleret sort, som ikke breder sig ved rodskud. Nøjsom og hårdfør sort. Rosen er skyggetolerant.

Blomster:
Rosarøde knopper åbnes til to-farvede blomster. Fuld udsprungne blomster er dyb pink med hvid midte og lysegule støvdragere.
Skålformede, enkelte dværgblomster med en let og frisk duft. 5-10 kronblade. 3-5 cm i diameter.
Blomstrer rigt fra midsommer til slut juli. Efter endt blomstring ses talrige, flotte hyben.

Vækst:
Busket og opret vækstform, roserne sidder undertiden enkeltvis, typisk 3 - 7 blomster samlet.
Nye skud mørkerøde. Meget mørkegrønne, matte blade.
150 - 200 cm høj, afhængig af beskæringsmetode.

Bemærkninger:
Placeres lyst. Gødes og vandes regelmæssigt.
Plantes i rosenjord for optimal trivsel.
Vild rose fra Mellemeuropa fra omkring 1814.

Plantning:
Plantes dybt. Podestedet bør være 10 cm under jorden. Meget sund og hårdfør sort.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Hvid, Rosa
Blomstring Sommer
Bladtype Sammensatte
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge, Skygge
Vækst Kraftig
Højde 1.5-2 m.
Bredde 1-1.5 m.
Duft Ja
Placering Sol

Roser i haven 

Roser er en af de smukkeste planter der findes og pryder haven med flotte farver og en vidunderlig duft. Det er en af de mest populære planter ikke bare i de danske haver men rundt om i hele verdenen. Bliver man bedt om at liste blomster op, vil rosen blive nævnt hos langt de fleste mennesker.

Rosen er kendt i hele verdenen, og derfor er blomstarten også blevet et kendt symbol på kærlighed. Og som om det ikke skulle være nok, så bliver den smukke plante også beskrevet som 'blomsternes dronning'. Man kan roligt sige, at den er og bliver blomsten over dem alle. 

De fleste kan ikke få nok af den smukke blomsterart, og derfor er rosen også én af de planter med flest forskellige sorter. Igennem flere hundrede år har rosenavlere krydset sorterne. I dag ser vi stadig nye hybrider og sorter på markedet. 

Stort udvalg af roser på Plantetorvet.dk 

På plantetorvet.dk har vi et kæmpestort udvalg af engelske roser, buketroser, og mange andre varianter til lave priser. Hvert år opdaterer vi vores udvalg af smukke roser, så du altid kan finde nye og spændende varianter til haven. 

Hvilke roser skal du vælge? 

Der er mange til at tage stilling til, når du skal vælge dine roser til haven. Du bør blandt andet tænke over formålet. Skal de stå i krukke? Skal de klatre op ad en mur? Skal de stå i et bed i haven? 

Desuden bør ud overveje, hvilke farver du vil gå efter, og om du vil prioritere en rosevariant med en stærk duft. Nedenfor finder du gode råd og de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber.

Roser som barrod 

Når du køber roser, kan du vælge at købe dem barrods. Det vil sige, at jorden omkring rødderne er rystet af og rødderne derfor er helt bare. Det er den billigste rosetype, da de er nemmere for producenten at håndtere. Desuden skal man være opmærksom på, at disse roservarianter ofte være klippet tilbage til omkring 15 cm over jorden, når de modtages. Man kan kun plante barrodsroser, når planterne er i vækstdvale. Dvs. fra omkring start oktober til maj/juni. 

Roser i potte

I sommerperioden kan man købe roser med potter. Der kan være mange stadier på de planter, man køber i potte. Nogle kan være relativt friske planter, som først er ved at vokse i rødderne. Andre kan være ældre planter, endda nogle med blomst. Roser vokser hurtigt. Jo senere på sommeren, man køber i potter, jo mere udvoksede er de. Mange barrodsplanter bliver plantet i potter omkring maj og er helt færdigudviklende i løbet af juli. Men med forsigtighed kan de plantes hele perioden.

Hvor skal dine roser placeres? 

Det er vigtig at tænke over placeringen, når du skal vælge dine roser. Skal de placeres i skyggen? Eller måske i krukker? Nedenfor gennemgår vi de forskellige scenarier, så du kan få helt styr på, hvilke du skal vælge. 

Roser til skygge

Langt de fleste roser foretrækker rigeligt med sollys, så de kan vokse sig store og smukke. Er din have primært i skygge, så findes der også rosentyper, som kan klare en skyggeholdig placering. Her er det dog vigtigt, at kende til disse specifikke sorter, så man ikke får købt en variant, der senere vil dø ud på grund af manglende sollys. 

Roser til krukker 

Det kan være en fordel at plante roser i krukker. Først og fremmest kan man nyde de smukke blomster helt tæt på. Desuden slipper man for at skulle luge for ukrudt, og beskæringsarbejdet er uden tvivl nemmere, da man kan komme til blomsten fra alle sider. Der findes nogle rosenarter, som er bedre egnet end andre til at blive plantet i krukker. 

Roser som bunddække 

Et godt og tæt bunddække dækker hele jorden, og holder dermed ukrudt væk fra bedet. Men det er ikke kun praktisk - det er også utroligt smukt at se på. Roser kan også fungerer som bunddække, da nogle sorter er lavt voksende og vokser meget tæt. Det kan være svært at overskue, hvilke planter der fungerer bedst som bunddække, og derfor kan du altid finde hjælp via vores gartnere i kundeservice.  

Rosenarter med en vidunderlig duft 

Langt de fleste rosenarter har en skøn duft, der breder sig i hele haven. Den dejlige rosenduft kan næsten være ligeså tung som parfume. Selvom de fleste varianter dufter dejligt, så har de dog forskellig dufte afhængig af sorten. Nogle er søde andre friske. Det er helt op til den enkelte, hvilken duft man foretrækker. 

Sådan planter du roser 

Når du planter dine roser er det vigtigt at have helt styr på placeringen. Medmindre du har valgt varianter, der egner sig til skygge, skal du gerne finde et solrigt sted med hverken for lidt eller for meget vind. Desuden er det vigtigt at du finder et område, hvor der er rigeligt med fugt. Rosenplanten er en tørstig plante, og får de ikke rigeligt med vand og fugt, vil de efterhånden visne og dø ud. Vi har lavet en udførlig plantevejledning, så du ved præcis, hvordan du skal plante trin for trin. 

  1. Som det første skal du grave et hul til planten
  2. Herefter kan du plante rosen. Brug gerne rosenjord, når du planter. 
  3. Når rosen er plantet, er det meget vigtigt, at du sørge for at vande i rigelige mængder. Som nævnt er roserne en tørstig plante, og derfor må du ikke spare på vandet efter plantning.
  4. Drys med rosengødning efter planting. Så giver du dine roser den bedste start på livet. 

Pasning og pleje af roser

Det anbefales generelt, at du planter med tre-fem planter pr. kvadratmeter. Hvis du imidlertid planter som hæk, skal du i stedet plante to-tre planter pr. kvadratmeter, så de får mere luft omkring.

Gødning er en vigtig del af forplejningen, hvis man vil opnå et godt resultat og sikre sig en rig blomstring. Man skal gøde første gang i det tidlige forår, dvs. omkring marts/april. Jorden kan med fordel også suppleres med rosenjord eller god kompost. Roserne skal igen gødes i maj/juni - dog senest i midten af juli.

For at få succes med roserne i din have, så er det essentielt at du husker at vande. Hvor meget vand du skal give dem afhænger af din jordtype. Hvis din jordtype er sandet, så skal dine de have mere vand end hvis det er en mere lerholdig og god jord. Det kan jo variere med vejret, men i tørre perioder som juni og juli kan det være en god idé at give dine roser ekstra meget vand. 

Undgå at dine roser får sygdomme 

Du kan selv forebygge haverose angreb ved bl.a. at sørge for en korrekt beskæring, samt jævnlig vanding og gødning i følge forskrifterne. Ligeledes er det vigtigt, at alle sygdomsramte og beskadigede grene fjernes helt ved hård beskæring. Vær opmærksom på at storblomstrende roser lettere bliver angrebet af sygdomme og skadedyr end andre rosetyper.

Hvis dine haveroser rammes af stråleplet, kan du i nogen grad reducere det, hvis de syge blade fjernes i tide og der sprøjtes med et rosensvampemiddel, når du har konstateret et angreb. Angribes roserne af bladlus, behandles disse med insektsæbe. Du kan også sørge for, at der mange fugle i haven til at spise insekterne ved at sætte fuglekasser op. 

Beskæring af roser 

Når du skal beskærer dine roser, er det vigtigt, at være opmærksom på, hvilken rosentype du har i haven. Beskæringen er forskellig afhængig af om du har buskroser, bunddækkeroser, slyngroser m.m. På vores rosenblog kan du læse mere om beskæring af de forskellige rosenvarianter. 

Vi anbefaler også

Roseaktivator NPK 3-1-2

Roseaktivator NPK 3-1-2

Roseaktivator NPK 3-1-2 150g

99,95 kr.
Rosenjord m/ler fra Champost
Bestseller

Rosenjord m/ler fra Champost

Rosenjord m/ler fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.
Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)
Bestseller

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2) 10 kg

249,95 kr.
Hornum kakaoskaller
Bestseller

Hornum kakaoskaller

Hornum outdoor Cocoa-Cover 50 liter sæk

Fra

59,95 kr.
Bladgødning Roser 500ml

Bladgødning Roser 500ml

Bladgødning Roser 500ml Koncentrat, Feed & Shine

229,00 kr.
Lang luksus læder handske

Lang luksus læder handske

Kent & Stowe lang luksus læderhandske Dame medium

189,95 kr.
Luksus læderhandske

Luksus læderhandske

Kent & Stowe luksus læderhandske Dame lille

159,95 kr.
Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter Poser 9 liter.

Fra

49,95 kr.