Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Pors

Myrica gale

Varen er i øjeblikket ikke tilgængelig for bestilling

Pors ”Myrica gale”

Pors, også kendt under sin latinske betegnelse ”Myrica gale”, er en lille busk, som hovedsagelig anvendes til snaps, øl eller lignende. Den bruges for sin smag, som kan give en god smagseffekt. Når der krydres med Pors er det essentielt at få den rigtige mængde i, da for meget Pors kan ødelægge smagsoplevelsen.

Planten kan blive et sted mellem 30 og 60 cm høj, men det afhænger af vækstbetingelserne. Grenene på denne busk er fine og rødbrune. Busken er løvfældende og får blade i maj måned. Bladende er smalle, matgrønne og har en omvendt ægform.

Pors blomstrer inden løvspring, hvilket er omkring marts og april. En usædvanlig ting ved denne plante, er at den findes både som han– og hunplante. Hunblomsterne er knap så eftertragtede, da de ikke just er imponerende at se på.

Hannerne er til gengæld flotte at se på med sine hanrakkelknopper med mange rakkelskæl, der kan blive helt op til 1,5 cm store. Hanraklerne er populære at bruge til dekorationer og buketter. 

Ude i den danske natur vokser Pors typisk langs næringsfattige søer, da den ikke har brug for meget næring. Den kan vokse i haven uden problemer, det bedste resultat opnås i sur jord. Typisk bør Pors plantes i et surbundsbed. Planten er meget afhængig af vand, og trives derfor bedst i fugtig jord. Det er derfor meget vigtigt at den ikke tørrer ud.

Bladfarve Grøn
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde NaN m.
Bredde 60-90 cm
Duft Ja
Anvendelse Haver

Pors, Myrica gale er en lille busk, som hovedsagelig anvendes til snaps eller andre produkter, hvor den anvendes som smagsgiver.

Den vokser naturligt i næringsfattige sure vådområder. Den er ret sjælden i Danmark, hvor den kun vokser langs næringsfattige småsøer.

Busken bliver mellem 30 og 60 cm høj alt efter vækstbetingelserne. Den har fine rødbrune grene, er løvfældende og får i maj smalle matgrønne omvendt ægformede blade.

Den blomstrer inden løvspring, dvs. mart/april. Der findes både han og hunplanter. Hunblomsterne syner ikke af så meget, men hanrakkelknopperne er ca. 1,5 cm store og er flotte med mange rakkelskæl. Hanraklerne er meget eftertragtede til dekorationer og buketter.

Det er bladene, der anvendes i snaps.

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte 60 cm.

Fra

29,95 kr.
Havens All-Round Gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round Gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

124,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost Big-bag 900 liter

Fra

1.199,00 kr.
MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

MaxiFlex - Ultimate

MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

34,95 kr.
Felco beskærersaks nr. 2
Bestseller

Felco beskærersaks nr. 2

Felco beskærersaks nr. 2 Standard

499,00 kr.
MaxiDry
Bestseller

MaxiDry

MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

39,95 kr.