Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Silkekatost 'Elsie Heugh'

Sidalcea hybrid 'Elsie Heugh'

  • Smukke, krystallyserøde katoste med lilla støvdragere
  • Velegnet til afskæring, og kan benyttes i madlavning
  • Bliver op til 90 cm høje
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 69,95 kr.
10 stk. Spar 23,00 kr./stk. 46,95 kr.
60 stk. Spar 28,00 kr./stk. 41,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

69,95 kr.

Silkekatost 'Elsie Heugh'

Vækstforhold:
Ynder en solrig plads i din have. Smukke, krystallyserøde silkekatoste med små lilla støvdragere.

Højde:
70 - 90 cm

Plantetæthed:
5-6 planter per kvadratmeter.

Blomstringstid:
Juli-september. De skønne krystallyserøde katoste er perfekte til den romantiske have.

Øvrige oplysninger:
'Elsie Heugh' er velegnet til afskæring til benyttelse i buketter. Silkekatosten er også spiselig.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Rosa
Blomstring Jul, Aug, Sep
Bladtype Lappede
Lysforhold Fuld sol
Vækst Normal
Højde 70-90 cm
Bredde 20-40 cm
Duft Nej
Anvendelse Krukker
Placering Fuld Sol

Danmarks største udvalg af stauder

Stauder er flerårige urteagtige planter, hvis top visner ned hver vinter - og som hvert forår starter helt fra bunden på ny.
Det er fascinerede hvert år at følge planternes udvikling fra nøgen jord til frodig plante, først med blade og siden med blomster - masser af smukke blomster i alle farver!

Stauder blomstrer ofte i mange måneder og er populære hos både mennesker og alle de små flyvende insekter, som finder deres føde i blomsterne. Stauder udgør en enorm og forskelligartet gruppe af planter lige fra den mindste lille trædebregne til de mere end mandshøje: Stauder findes i alle størrelser og former og giver haven liv, farver og duft!
Hos Plantetorvet.dk finder du et stort sortiment af populære stauder med blomster i mange farver - naturligvis altid danskproduceret og af højeste kvalitet.

Vilde og tamme stauder

Som man kan forstå, er ordet staude en samlebetegnelse, der omfatter alle de flerårige planter med urteagtig top. Mange af de vilde blomster i grøftekanter og skove, er således stauder - og mange af de populære stauder vi har i haven, har engang været vilde blomster enten her i landet, eller i andre områder af verden, som har lignende klimaforhold.

At en staude på samme tid er flerårig og at den visner ned hver vinter, lyder som det rene magi - og det er det også: Plantens rødder overlever under jorden fra år til år og vokser sig stærkere og kraftigere for hver sæson.
Køber du stauder udenfor vækstsæsonen, vil du oftest modtage planterne uden blomst og blad: toppen er visnet ned og roden hviler. Enkelte stauder bevarer dog nogen top selv i de koldeste perioder af vinteren. De er de såkaldte vintergrønne stauder, som står smukt hele året rundt.
I løbet af vækstsæsonen kan du opleve at især høje stauder sendes nedklippede - det skal du ikke være ked af: Etableringen sker hurtigere, når ikke den lille rod skal ernære en stor grøn top.


Hvilke stauder skal man vælge?

Stauder er en spændende plantegruppe, der er vidt forskellige både i væksten og i de krav de stiller til deres voksested.
Nogle stauder kan brede sig ved udløbere og danne hele tæpper eller kolonier, fordi de nye skud kommer op et stykke fra det oprindelige plantested.
Andre er mere stationære og bliver pænt stående i en tæt klump, som for hvert år bliver tættere - og naturligvis mere blomsterrig! Nogle stauder blomstrer hele sommeren, mens andre har en kortere, men ofte helt overdådig blomstring.
Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilke af det store og spændende udvalg af stauder, der vil passe bedst til forholdene i din egen have - samt at overveje hvilken sammenhæng de skal indgå i.
Husk: du har glæde af stauderne i mange år, når de vokser under passende vilkår!

Hvordan er forholdene i din have?

Inden du springer ud i det og køber en smuk staude, skal du derfor overveje, hvordan forholdene er i haven, så du får rette staude på rette plads. Nogle populære stauder har særlige behov - måske kan din favorit ikke tåle de lys- jordbunds- eller vindforhold du kan tilbyde den på den planlagte plads?
Rette staude på rette plads - så er du sikker på et flot syn, både ved plantningen og mange år frem!

En længerevarende glæde - blomster hele året!

Det er så nemt at forelske sig i stauderne - men husk at undersøge hvornår og hvor længe de blomstrer. Vælger du lutter stauder med sammenfaldende blomstringstider, får du en kort, men overdådig blomstersæson i forår og forsommer - og et knapt så spændende bed, når først blomstringstiden er overstået.

Husk derfor, når du vælger mellem de mange smukke stauder, at købe arter og sorter med forskellige blomstringstider så du kan få glæde af staudebedets areal i mange måneder - også når vi er nået over midsommer eller langt ud på efteråret.

Plantning af dine stauder

Sæt dig grundigt ind i den enkelte plantes krav til plantning og pasning, så får du mest muligt ud af dine dejlige stauder.
Find ud af, hvad planterne kræver af sol og skygge før du køber, så du kan placere dem på et sted, der bedst muligt kan opfylde deres behov.

Overvej sammensætningen af dine stauder. Find ud af, hvilke farver der passer godt sammen, og hvordan du ønsker at størrelsesforholdet mellem de forskellige blomstergrupper i bedet skal være.
Plant dine stauder tæt - det fremmer etableringen og hæmmer fremspiring af ukrudt, når stauderne dækker jorden.
Der bør være 25-40 cm. afstand mellem de små staudevarianter og 40-50 cm. afstand mellem de lidt større typer. Sæt stauderne ud på jorden inden du planter, så du har et overblik over, hvordan bedet kommer til at se ud, når stauderne er etableret.
Når du er færdig med plantningen, er det meget vigtigt at vande regelmæssigt og tilstrækkeligt, til planterne har fat.
De nyplantede planter skal gerne etablere et stærkt rodnet, og det gøres kun, hvis de får nok vand ved plantning.


Hvordan håndterer du dine stauder om vinteren?

Når kulden nærmer sig, vil dine stauder visne ned, hvis ikke du har plantet vintergrønne stauder mellem de øvrige. Husk da på, at staudeplanterne stadig er i live under jorden! De vil vende stærkt tilbage, når foråret melder sin ankomst.
Du behøver ikke at vinterdække dine stauder medmindre der er meget lave frostgrader eller du ved, at netop denne staude er mere sart overfor barfrost.
Lad stauderne beholde den visne top - den beskytter den nye sæsons vækstanlæg og skud. Ved en hård vinter kan det være fordelagtigt at dække planterne med nedfaldne blade, granris eller grene.

De mest populære stauder i de danske haver

Der findes et hav af stauder i forskellige farver, former og størrelser. Sortimentet rummer mange tusinde forskellige og skifter med sæsonen.
Alligevel er der nogle gengangere - dem, vi aldrig bliver trætte af!

Pæoner, violfrøstjerne, lavendel, stjerneskærm, storkenæb, høstanemone, salvie, marguerit, alunrod, løvefod og hosta er klassikere i både nye og gamle haver - og hvor man tænker i biodiversitet! Bunddækkende stauder vinder også mere og mere frem, hvor vi ønsker en smuk, blomsterrig og let passet have.

Vil du gerne vide endnu mere om stauder, så læs mere på vores haveblog. Her finder du en masse spændende inspiration og guides, så du får helt styr på dit staudebed i haven.

Kontakt vores gartnere, hvis du har spørgsmål til staudebedet 

Brænder du inde med spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte vores gartnere. 
De sidder hver dag klar til at besvare alle de spørgsmål, du måtte have - ganske gratis. 

Vi anbefaler også

Planteskolejord fra Champost
Bestseller

Planteskolejord fra Champost

Planteskolejord fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.
Bio Havegødning NPK 6-2-6 (+2)
Bestseller

Bio Havegødning NPK 6-2-6 (+2)

Bio Havegødning NPK 6-2-6 (+2) 15 kg. sæk

Fra

249,00 kr.
Plantebor til små potter
Bestseller

Plantebor til små potter

Plantebor 8 cm diameter

129,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Handske MaxiDry

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.