Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Purpurpil

Salix integra 'Pendula'

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 899,00 kr.
5 stk Spar 50,00 kr./stk 849,00 kr.
10 stk Spar 100,00 kr./stk 799,00 kr.
25 stk Spar 200,00 kr./stk 699,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

899,00 kr.

Duft Nej

Hvad er en prydbusk? 

En prydbusk er som navnet antyder en busk, der pryder haven med blomster. Nogle kalder også disse typer af buske for blomsterbuske. Der findes mange forskellige varianter af prydbuske og hos Plantetorvet.dk finder du Danmarks største udvalg. Vi har buske med hvide blomster, med gule blomster, stedsegrønne buske samt høje og brede buske. Om du vil have en lille busk eller en busk der bliver 2-3 meter høj, så kan du finde det hele hos os. 

Prydbuske eller blomsterbuske, om man vil, er grundstenen i ethvert haveanlæg og er med til at gøre haven til et spændende og dejligt sted at være. Prydbuske er gode til at bringe blomster, farver og dufte ind i haven. Du får flotte blomster i maj, du får flotte blomster i juni - ja, du får de flotteste buske hele sommeren. 

Hvilke prydbuske skal du vælge til haven? 

Når der er så mange varianter af prydbuske, kan det være svært at overskue, hvilke buske der passer bedst ind i netop din have. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden du beslutter dig for, hvilken prydbusk du vil købe. 

Hvor høj skal prydbusken være? 

Prydbuske fås i mange forskellige størrelser, og derfor vigtigt, at du gør dig klart, hvor høj, du ønsker, din busk skal være.  Nogle prydbuske bliver bare 1 meter, mens andre kan blive helt op til 3 meter høje. I vores guide har vi udvalgt 3 høje prydbuske og 3 lave prydbuske, der alle har vist sig populær blandt vores kunder. Tag et kig og se om det også kunne være noget for dig. 

Skal din prydbuske være stedsegrøn?  

Der findes både stedsegrønne og løvfældende prydbuske. Vælger du en prydbusk, der er stedsegrøn, vil det sige, at den beholder sin farve hele året rundt. På den måde vil den kunne tilføre lidt ekstra farve i de ellers kedelige vintermåneder. 

Det er også en god idé at overveje, hvilken farve blomster du ønsker i den have. Skal busken være stedsegrøn med røde, hvide eller blå blomster? Eller måske noget helt fjerde? Det handler om at finde en busk, der vil spille godt sammen med dine resterende planter i haven. 

Skal din prydbusk være hurtigt voksende? 

Det er meget forskelligt, hvor hurtigt de blomstrende buske vokser. Hvis du gerne vil have en busk, der vokser hurtigt, bør du undersøge den enkelte sorts vækstkraft. På den måde er du sikker på, at finde en busk, der vokser i det tempo, du foretrækker. 

Hvordan planter man prydbuske?

Hvordan du planter din prydbusk, afhænger af om du har købt planten som barrod eller som klump. Barrodsplanter er betegnelsen for planter, hvor jorden omkring rødderne er rystet væk. Ved klumpplanter derimod vil planten blive leveret med en klump jord omkring rødderne. 

Inden du begynder at plante, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Når du modtager din prydbusk, skal du pakke den forsigtigt ud og sætte den i vand i mindst 10 minutter. Du skal ikke tage lærredet af før opvanding eller plantning. Herefter skal du gøre plantebedet klar. Planter med potte eller klump skal plantes inden for en uge efter modtagelse, og de skal holdes fugtige, indtil de skal i jorden. Fordel planterne rund i bedet, så du kan danne dig et overblik over, hvordan det ser ud. 

Plantning af prydbuske med klump

 • Der graves et plantehul 2-3 gange så stort som planteklumpen til hver busk.
 • Busken plantes i en dybde, så der er 2 cm. muld over planteklumpen.
 • Hullet fyldes op og trykkes til, så planteklumpen har god kontakt med mulden.
 • Der fyldes 2 cm. muld over klumpen.
 • Afslut med grundig vanding

Plantning af prydbuske som barrod 

 • Barrodsbuskene stilles i skygge og læ efter modtagelsen. Dette kan gøres ved at stille dem i en carport eller garage eller på nordsiden af huset.
 • Barrodsplanter kan kun holde sig kort tid oven på jorden. Derfor skal de plantes inden for det første døgn efter modtagelse. Hvis du ikke kan plante dine barrodsplanter inden for ovennævnte tid skal du sætte dem i indslag. Et indslag er en rende, du graver hvor du kan finde plads i din have. Planterne tages ud af sækkene bundt for bundt og sættes ned i renden. Den opgravede jord fyldes ned omkring planterne og jorden trædes til, så den slutter godt til om rødderne. Renden fyldes til ca. 5 cm. under den omkringliggende jord og dette fyldes nu med vand. Når vandet er sunket ned til planterødderne, fyldes der igen vand i indtil jorden er helt våd i hele planterendens dybde. Planterne kan stå i indslaget i længere tid, indtil de kan plantes rigtigt.
 • Barrodsplanter skal ikke være meget våde i lang tid, men må modsat heller ikke tørre ud.
 • Når du er klar til at plante din barrodsbusk, skal du grave huller der er 2-3 gange så dybe og brede som rødderne. Du tager nu et bundt op af indslaget/posen (som lukkes godt til, så de resterende planter ikke tørrer ud), dypper planten i en spand vand, skærer båndene op og lægger det løse bundt i en plastpose, så rødderne holdes fugtig.
 • Planterne tages ud af posen enkeltvis og sænkes ned i plantehullet lidt dybere end de har stået i planteskole.
 • Efter du har fyldt jord på, skal du trække planten lidt op, så den står 4-5 cm under jordniveau.
 • Jorden trædes til omkring planten, hvorefter du vander grundigt. Når første omgang af vand er sunket ned til rødderne, skal du vande igen indtil jorden i plantehullet er gennemvandet.

Pleje af dine prydbuske

Når du har plantet dine prydbuske, er det vigtigt, at du sørge for at vande grundigt i vækstsæsonen. 

 • Grav evt. et lille hul i kanten af plantehullet ned til hullets dybde, og mærk om mulden og planteklumpen er fugtig.
 • Vand kun hvis mulden eller klumpen er tør.

Planterne vil hurtigt sætte deres rødder ud i den nye muld og i takt med, at rødderne vokser, jo mindre bliver behovet for vanding.

I tørt, varmt og blæsende vejr, samt når planten vækster, kan behovet for vanding bliver større. Planterne trives i sol, men en plante der bliver tørkestresset kan stoppe sin vækst helt eller delvist i op til flere år. Det vil også sige, at planten er længere tid om at gro fast i bedet, og dermed får sværere ved at klare sig uden vanding.

Gødning af prydbuske

Da gruppen af prydbuske består af mange forskellige slægter, er der meget stor forskel på hvordan deres behov for gødning er og jordforhold spiller også ind. Når det er sagt kan du dække de fleste buskes behov med almindelig, organisk- eller kunst gødning.

Gød i det tidlige forår, når væksten starter og igen hen i midten af maj. Du kan også gøde i det tidlige efterår, hvis det har regnet meget. Gød ikke hvis det er tørt og fuld sol og gød ikke for sent om efteråret. Planterne kan få vinterskader, hvis de har for travlt med at vokse og glemmer at gå i vinterdvale.

De mest populære prydbuske 

Udvalget af prydbuske er stort. Der er dog nogle varianter, der har vist sig at være ekstra populære blandt vores kunder. 

 • Sommerfuglebusk: Sommerfuglebusken er storhitter i de danske haver. Når busken springer ud med sine smukke, farverige blomster, tiltrækker den samtidig et væld af sommerfugle til haven. Sommerfuglebusken er dermed et godt valg, hvis du ønsker mere biodiversitet i haven. 
 • Dronningebusk: Dronningebusken får vidunderlige smukke blomster, der lyser haven op i sommermånederne.  Farven på blomsterne varierer afhængig af sorten, men fælles for dem alle er den klokkelignende form. 
 • Syren: Ligesom sommerfuglebuske tiltrækker syren en masse bier og sommerfugle til haven. 
 • Hortensia: Hortensia er en klassiker i de danske haver. Den fås i mange forskellige farver. 

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte Ø60 cm

Fra

49,95 kr.
Havens All-Round gødning NPK 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round gødning NPK 12-2-10

Havens all-round gødning NPK 12-2-10 15 kg

Fra

149,95 kr.
Plantemuld m. kompost fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra champost Big-bag 900 liter

1.395,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Felco beskærersaks.

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Handske MaxiDry

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.