Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Figen

Dyrk dit eget figentræ og oplev en delikatesse uden sammenligning. Den eftertragtede frugt har en skøn honningagtig smag og er sprængfyldt med A-vitaminer. Figentræet har været dyrket i tusindvis af år for dens frugter, og har også en særlig betydning plads i religiøse sammenhænge. Adam og Eva er klassisk afbilledet med et figenblad, hvilket vidner om at træet også har været eftertragtet før i tiden.

Læs mere

Figen

Figen 'Brown Turkey'

Figen 'Brown Turkey'

Ficus carica 'Brown Turkey' Potte 2,0 liter,- Opbundet

Fra

43,95 kr.
Flere varianter
Figen 'Brown Turkey'

Figen 'Brown Turkey'

Ficus carica 'Brown Turkey' Potte 2,0 liter,- Opbundet

Fra

43,95 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Figentræ og hvordan du planter og passer dem

Figentræer er hårdføre, så længe at de bare placeres korrekt. For at få de saftige frugter til at vokse sig store og sunde, er det vigtigt at figentræet får rigeligt med sol.

Figentræet kan med fordel plantes op ad en sydvendt mur, her er der bedst mulighed for at træet kan sige så meget lys som overhovedet muligt. Alternativt er et drivhus et rigtig godt hjem for figentræet, her får den rigeligt med varme, og kommer til at vokse rigtig hurtigt. 

Selve træet er hårdført og kan klare sig i de fleste typer jord, det anbefales dog at plante træet i en næringsfattig jord, hvor der er rigeligt med kalk i.

Beskæring

For at nyde den dejlige hjemmedyrkede figen, skal figentræet beskæres da det ellers kommer til at bruge for meget energi, på at vokse i stedet for at producere de lækre frugter.