Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

'Friheden'™

Rosa x 'Friheden'™ (Buketrose)

  • Ikonisk blomsterform, som kendes fra de gammeldags roser. 
  • Kuglerunde knopper, som næsten ligner pæoner, åbner sig langsomt til meget store og fyldte blomster med let duft. 
  • Blomstrer meget rigt fra slut juni til sent på efteråret.
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 89,95 kr.
5 stk. Spar 15,00 kr./stk. 74,95 kr.
10 stk. Spar 20,00 kr./stk. 69,95 kr.
25 stk. Spar 30,00 kr./stk. 59,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

89,95 kr.

Bemærk dette er en sæsonvare som leveres i perioden fra uge 40 til uge 24

 Rose 'Friheden'™

Type 

Plant'n Relax. Buketrose.

Anvendelse

Plantes i små eller store grupper i rosenbedet, eller enkeltvis i krukker.  Også egnet som lav hæk.

Blomster

Ikonisk blomsterform, som kendes fra de gammeldags roser. Kuglerunde knopper, som næsten ligner pæoner, åbner sig langsomt til meget store og fyldte blomster med let duft. mere end 25 kronblade, 12 cm i diameter. Blegrosa i knop, senere rent hvid.
Blomstrer meget rigt fra slut juni til sent på efteråret.

Vækst

Opret til udbredt vækstform, meget velforgrenet. Bærer de store blomster smukt.
Mørkegrønne til friskgrønne, blanke blade. Nye skud er bronzerøde.
Bliver 50-80 cm høj.

Bemærkninger

Placeres solrigt. Gødes regelmæssigt.
Plantes i rosenjord for optimal trivsel.
Forædlet af Rosa Eskelund/Roses Forever

Plantning:
Plantes dybt. Podestedet bør være 10 cm under jorden. God hårdførhed.


Historien bag rosen

I samarbejde med Rosa Eskelund og Roses Forever, skabte Plantetorvet.dk i efteråret 2016, en ny rose. Rosa og Roses Forever skaber ikke bare nye roser, men nye eventyr, der skal fortælles. De mener, at roser ikke blot er en blomst, men en fortælling i skønhed, kærlighed og romantik, og det kan Plantetorvet.dk kun støtte op om. En rose har sin egen sjæl, og sit eget unikke kendetegn, og med det hører et unikt eventyrligt navn.

I foråret 2017 satte Plantetorvet.dk gang i en navnekonkurrence, hvor man kunne få æren af at navngive en rose. En ære der er forbeholdt de få, der i blandt HKH Kronprinsesse Mary, Lise Nørgaard og Ghita Nørby. Det startede med en fri budrunde på Facebook, hvor fra Plantetorvet.dk udvalgte 10 navne, der igen kom til afstemning på Facebook. Kirsten blev den heldige vinder, der med det fortryllende navn 'Friheden', blev en del af eventyret. Du kan læse mere om Kirstens oplevelse i hendes artikel i Rosennyt.

 Søndag d. 27. august fik 'Friheden' sit navn, til Rosens dag i Tivoli Friheden, der meget passende lagde omgivelser til begivenheden.

På dagen kunne man opleve rosendåben, blive klogere på roser, og lære hvordan man laver flotte opsatser. Der var løbende aktivitet, hvor nogle af landets dygtigste rosenfolk delte ud af deres viden. Det var blandt andre Rosa Eskelund, Aase og Ole Hviid, og dygtige folk fra Champost og Plantetorvet.dk, der kunne vejlede i planter, plantning og god jord. I løbet af dagen kunne man deltage i en stor konkurrence, og der gik mange glade vindere der fra, med gavekort på roser, sæsonkort til Tivoli Friheden, og andre mere eller mindre rosenrelaterede produkter.

Bladfarve Mørkegrønne, Friskgrønne
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Sommer, Efterår

Rosendåb i Tivoli Friheden d. 31. juli 2022

En ny smuk rose har fået sit navn på en smuk dag i Aarhus. Eventet var arrangeret af Plantetorvet.dk i samarbejde med Rosa Eskelund og Grønlykke Planteskole. Rosen skulle døbes af Lars Lilholt, da han har en helt særlig betydning for teamet hos plantetorvet.dk : 

»Her på Plantetorvet.dk har vi et helt særligt forhold til Lars Lilholt. I særdeleshed vores lagerchef er stor fan og spiller Lilholt-sange for fulde drøn hele dagen. Det var ikke en svær beslutning, og vi er rigtig glade for at hylde en af vores største musikere herhjemme,«  siger indehaver af Plantetorvet.dk, Bjarne Schou Andersen. 

Rosen fik navnet 'Lars Lilholt' og blev døbt med manér på dagen.

»Jeg troede ikke mine egne ører, da jeg hørte det. Tænk, at jeg får min egen rose ligesom Dronning Ingrid og Lise Nørgaard. Det er en stor ære for mig,« siger Lars Lilholt i en pressemeddelelse.

Rosenforædleren og skaberen bag rosen, Rosa Eskelund har brugt lang tid på at udvikle rosen og har set meget frem til at afsløre den.

»Det er en yderst sund rose med kraftig vækst, og så er den tilmed en gave for havens insekter. Det er ikke en helt almindelig rose, og den betyder noget helt særligt for mig. Derfor har den også fået en æresplads i min egen have,« siger hun.

Rosen er klar til salg tidligt i efteråret 2022/forår 2023 - Tilmed dig nyhedsbrevet, hvis du vil være blandt de første til at få besked, når den er klar.
Rosa Eskelund er Danmarks ubestridte rosendronning. 

Roses Forever er alle roser, der er forædlet af Rosa Eskelund og hendes mand Harley, som med deres imponerende interesse og viden om roser, gennem de sidste mange år har udviklet en række af de absolut bedste roser på markedet. Bl.a. sorten ’I am Grateful’ som har vundet guldmedalje på internationale rosenudstillinger. Berømtheder som Githa Nørby og Lise Nørgaard har som en anerkendelse af Rosa og Harleys store indsats lagt navn til nye roser. Githa Nørbys rose hedder Fru Nørby, og Lise Nørgaards rose hedder Lise Nørgaard Rose.

Vi anbefaler også

Roseaktivator NPK 3-1-2

Roseaktivator NPK 3-1-2

Roseaktivator NPK 3-1-2 150g

99,95 kr.
Rosenjord m/ler fra Champost
Bestseller

Rosenjord m/ler fra Champost

Rosenjord m/ler fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.
Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)
Bestseller

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2)

Bio Rosengødning NPK 6-2-8 (+2) 10 kg

249,95 kr.
Hornum kakaoskaller
Bestseller

Hornum kakaoskaller

Hornum outdoor Cocoa-Cover 50 liter sæk

Fra

59,95 kr.
Bladgødning Roser 500ml

Bladgødning Roser 500ml

Bladgødning Roser 500ml Koncentrat, Feed & Shine

229,00 kr.
Lang luksus læder handske

Lang luksus læder handske

Kent & Stowe lang luksus læderhandske Dame medium

189,95 kr.
Luksus læderhandske

Luksus læderhandske

Kent & Stowe luksus læderhandske Dame lille

159,95 kr.
Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter

Lergranulat 9 liter Poser 9 liter.

Fra

49,95 kr.