Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Spagnumfri krukkejord fra Champost

En lækker og bæredygtig jord til krukker
Den er specielt egnet til altankasser, udendørs kummer og krukker. Dette er en bæredygtig og langtidsholdbar jord, da jorden ikke indeholder spagnum.

  • Til udendørs krukker
  • Fri for spagnum – Jorden falder dermed ikke sammen
  • Giv kun gødning én gang årligt – Langtidsholdbar
  • Fri for at vande planterne så ofte – Opmagasinerer vand
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 59,95 kr.
10 stk. Spar 5,00 kr./stk. 54,95 kr.
20 stk. Spar 10,00 kr./stk. 49,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

59,95 kr.

Anvendelse

Spagnumfri Krukkejord er 100 % naturgødet og indeholder ingen form for spagnum eller kunstgødning, hvilket er særlig bemærkelsesværdig inden for planteverdenen. Den består af Champost Jordforbedring, Vækst-ler og harpet muld. Jorden er til udendørs beplantning, og du kan anvende den til alle sorter af planter bortset fra surbundsplanter.

100 % organisk gødet

Champost Spagnumfri Krukkejord er organisk gødet med Champost Jordforbedring (komposteret og pasteuriseret hestemøg). Gødningen bliver langsomt frigivet til jorden, og planterne optager næring efter behov. Den naturlige gødning virker derfor længere og giver planterne særdeles gode vækstbetingelser. De udvikler deres rodnet og får en kraftigere vækst. Det giver smukke planter med flere farverige blomster. Når næringen langsomt tilføres, minimerer du risikoen for, at rødderne bliver svidet, hvilket der er større risiko ved, når du tilfører kunstgødning.

Hvorfor plante uden spagnum?

Tankegangen om bæredygtighed, og det at værne om jordens naturlige ressoucer, er steget. I plantebranchen har man fået øjnene op for forbruget af spagnum. Spagnum er et organisk materiale, som består af tørv gravet op fra de gamle moser i ind- og udland.  For at bevare vores naturarv har de danske myndigheder fredet mange af vores moser. Dette er et godt incitament for at finde nye alternativer, som erstatter spagnum men har de samme egenskaber – hvis ikke bedre.

Når et organisk materiale bliver nedbrudt og forsvinder, er det nødvendigt at fylde ny jord på. Krukkenjorden er også organisk, men da jorden ikke indeholder spagnum, bevarer den sin struktur og falder ikke sammen. Du undgår at genopfylde krukken og sparer dermed indkøb af yderligere jord.

Reducerer vandingsbehovet

Spagnumfri Krukkejord indeholder Vækst-ler, som er et naturligt lerprodukt (molér) udvundet på Fur. Vækst-ler opsamler vand og næringsstoffer for at frigive det igen efter plantens behov, hvilket reducerer vandingsbehovet. Leret forbedrer jordstrukturen markant, så rodnettet over tid udvikler sig stærkere og mere forgrenet. Disse vigtige egenskaber giver sunde og kraftige planter
Inden du planter, er det vigtigt, at du laver et godt dræn i brunden af krukken. Afhængig af krukkens størrelse, anbefaler vi, at du lægger ca. 5 cm vækst-ler i bunden af krukken.


OBS - Levering af bigbags til ikke-brofaste dele af Danmark kan kun ske mod tilbud som følge af ekstra fragtomkostninger.
Venligst kontakt [email protected]