Vintergrøn 'Rubin'

(Latin: Vinca minor 'Rubin')
Vælg mellem 2 størrelser (Klik på dropdown menu)

Samlet pris for 1 stk:
Fri fragt ved køb over 500 kr.
Medlem af Danske Havecentre
Godkendt af e-handelsfonden
Grogaranti (læs mere)

Beskrivelse:
God tæppedannede bunddækkeplante med kraftig tæt vækst. Den har friskgrønne blanke blade, og er stedsegrøn. Vinca breder sig flittig både med rodskud og rodhæftende grene.

Blomst og bær:
Denne Vinca før mange rødviolette blomster i april-maj, og tit mindre blomstringer frem til frost meget dekorativ blomst. Kan få små ærtebælge, som ikke er giftige.

Trivsel:
Trives fint alle steder i både sol og skygge, og er meget hårdfør og nøjsom. Tåler helt tilbageskæring. Er jorden næringsfattig eller meget leret eller sandet er det en god ide at tilføje Jordforbedring da dette giver næring til jorden men samtidig også giver jorden en porøshed der er rigtig godt for planterne. Denne Vinca passes med gødning fra forået og hen over sommeren 

Plantning:
Anbefalet mængde: 5-8 pr. m2.

Bemærkninger:
En god og meget populær bunddækkeplante med sine mange rødviolette blomster om foråret. Den bliver brugt flittig i både meget moderne, og mere traditionelle anlæg og haver. Den klarer sig nemt på både meget våde jorde, eller mere udsatte og tørre steder. Vinca er perfekt til bunddække da den hurtigt spreder sig,

Denne Vinca kunne f.eks. være flot under Pilebladet pære eller Sumpeg. Den kan også plantes som bundække under mange prydbuske.

 Se også hele vores sortiment af Vinca her

Husk også