Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Dahlia topmix 'Apricot'

  • Små, abrikosfarvede blomster med orangerøde aftegninger
  • Enkeltblomstrende dahliaer med 5-10 kronblade
  • Meget velegnet til krukken eller som kantplante

Angiv antal

Samlet pris

8,99 kr. -70%

Normalpris 29,95 kr./stk.

Sæsonkalender

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December

  • Forspiring Forspiring
  • Såning Såning
  • Blomstring Blomstring/høst

Dahlia topmix 'Apricot'

Vækstforhold:
Dahliaer, også kaldet georginer, er dekorative, blomstrende planteknolde, som blomstrer igennem hele sommeren og efteråret.
Dahliaerne får meget store blomster og pryder både bedene og krukkerne, med deres sommerstemning og yndefulde farver.

Dahlia trives på en lun, solrig plads, gerne i veldrænet, næringsrig jord og med rolige vindforhold. Dahliaknolden har brug for meget næring, hvorfor vi anbefaler ikke at plante dahliaknoldene sammen med bunddækkende planter. Hvis dahliaerne omringes af andre planter, er der stor risiko for, at de ikke får tilstrækkelig næring. Af samme grund anbefaler vi at holde området så ukrudtsfri som muligt.

Højde:
Dahliaen bliver under optimale forhold ca. 50 cm høj.

Blomstringstid:
Juli-oktober. Orangegule knopper åbnes til små, abrikosfarvede blomster med orangerøde aftegninger ved bunden af kronbladene.
'Apricot' er, modsat de fleste dahliaer, enkeltblomstrende, og får derfor kun 5-10 kronblade pr. blomst.

Er dine blomsterknolde lagt i bedet eller i havens jord, bør jorden som regel at rumme nok fugt og næring til at dahliaknolde kan vækste op til jordens overflade. Efter skuddet er tittet frem, anbefaler vi at vande ca. én gang om ugen, dog lidt oftere ved længerevarende tørkeperioder. Har du derimod lagt dine dahliaknolde i krukker, bør du sikre at jorden holdes konstant fugtig nok til at knoldene spirer, dog ikke nok til at de drukner. Når spirren er kommet over jordoverfladen, bør du vande krukken, når jorden er ved at tørre ud.

Dahliaer kræver en vis mængde gødning for at kunne fortsætte med at vækste og blomstre henover sæsonen. Vi anbefaler at anvende organisk gødning eller blomsterløgsgødning. Du bør gøde dine blomsterknolde to gange i løbet af en sæson: første gang du gøder, er ca. en måned efter knoldene er kommet i jorden og anden gang er to måneder efter de blev lagt i jorden.

Lægning:
Du kan lægge dine blomsterknolde så snart nattefrosten er ovre, og jorden igen er lun og håndterbar. Det bedste tidpunkt at lægge dine knolde, er i april og maj måned. Du bør ikke lægge dine blomsterknolde inden april, da knoldene ikke tåler frost, modsat blomsterløgene.

Du kan med fordel starte forberedelsen til plantningen et par uger inden, så du kan løsne jorden og eventuelt vende noget gødning i jorden, således dine dahliaknolde for en god og næringsrig start. Hvis din jord er meget leret, kan du med fordel iblande sand eller grus. Hvis din jord er for sandet, kan du iblande kompost, for at gøre den mere næringsrig for dine planter.

Ønsker du at lægge dine dahliaknolde i krukker, anbefaler vi at anvende en krukke med selvvandende system eller dræn i bunden. Derudover anbefaler vi at anvende leca-kugler eller vækstler i bunden af krukken, for at skabe ekstra dræn til blomsterknoldene.

Vand altid området, efter du har lagt blomsterknolde eller blomsterløg.

Knoldstørrelse:
l

Plantetæthed:
Blomsterknoldene skal lægges med en afstand på ca. 30-60 cm.

Blomsterknoldene lægges i et 3-5 cm dybt hul, og dækkes efterfølgende med jord.

Overvintring:
Selvom dahliaknoldene ikke er vinterhårdføre, kan de stadig genanvendes til den følgende sæson. Dette kræver blot at de graves op af jorden, inden temperaturen falder for lavt, og derefter opbevares tørt og køligt vinteren over.

Efter du har gravet dine dahliaknolde op, skal de skylles rene for eventuelle rester af jord. Efter skylningen skal de lægges til tørre i en uge, hvorefter de kan pakkes væk for vinteren. Vi anbefaler at pakke hver knold ind i avispapir og at opbevare dem i flade trækasser eller flamingokasser, for at undgå at beskadige løgene under opbevaringen.

Husk jævnligt at tjekke op på dine blomsterknolde, for at sikre at de ikke tørre ud under opbevaringen. Forstøv gerne knoldene med lidt vand, for at undgå dette. Blomsterknoldene kan lægges i jorden igen, så snart nattefrosten er ovre.

Anvendelse:
Dahlia 'Apricot' er meget velegnet til at stå i staudebedet eller sammen med andre dahliaer. Dahliaens farverige blomst, bringer blikfang til bedet eller krukken, hvor du vælger at placere den.

Dahlia er også meget velegnet som snitblomst og kan holde exceptionelt godt i vaser. Det mest optimale tidspunkt at afskærer din dahlia, er tidligt på dagen, inden den har nået at åbne sig helt. Efter du har samlet en buket, bør du placér blomsterne i en vase med lunket vand og buketgødning. Du kan med fordel også anvende almindeligt, hvidt sukker, som erstatning for buketgødningen.

Blomsterknolde fremmer biodiversiteten i din have, da de tiltrækker bier, sommerfugle, humlebier og andre nytteinsekter. Nytteinsekter er meget vigtige for haven, da de bestøver havens blomster og fungere som føde for andre dyrearter i din have, som fugle og pindsvin.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Abrikos
Blomstring Jul, Aug, Sep, Okt
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 50 cm
Duft Nej
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol

Vi anbefaler også

Hornum løggødning NPK 4-1-7

Hornum løggødning NPK 4-1-7

Hornum løggødning NPK 4-1-7 1,1 liter spand

69,95 kr.
Løgkurv 3 stk.
Bestseller

Løgkurv 3 stk.

Løgkurv 3 stk.

39,95 kr.
Handske MaxiDry

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.
Fiberdug

Fiberdug

Fiberdug 2,4 x 10 m.

99,95 kr.
Kent & Stowe smal planteskovl

Kent & Stowe smal planteskovl

Kent & Stowe smal planteskovl

79,95 kr.
Kent & Stowe smal planteske
Bestseller

Kent & Stowe smal planteske

Kent & Stowe smal planteske

99,95 kr.
Plantebor til blomsterløg
Bestseller

Plantebor til blomsterløg

Plantebor 5 cm diameter

99,95 kr.