Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Syren

Syren

Syrenhæk

Syrenhæk

Syringa vulgaris Barrods 40-60 cm.

Fra

19,95 kr.
Syrenhæk

Syrenhæk

Syringa vulgaris Barrods 40-60 cm.

Fra

19,95 kr.
Vent venligst..

 Plantning af syrenhæk 


Barrodede planter af Almindelig Syrén leveres i en sæk, der er lukket med en syning eller de kan leveres med en pose om rødderne, der så er bundet sammen. Barrodsplanter skal anbringes køligt og skyggefuldt efter modtagelse og sækkene åbnes først når de plantes.Barrodsplanter må ikke tørre ud, men må heller ikke være våde i lang tid. Læg derfor aldrig barrodsplanter oven på jorden, men tag bundterne ud enkeltvis og først når du er klar til at plante dem med det samme.

Barrodsplanter udenfor kølehus, kvalitetsforringes efter kort tid -  derfor skal de plantes hurtigst muligt og helst inden for få dage.

Først og fremmest skal du sørge for, at jorden, du planter i, er optimal og at der ikke er problemer med stående vand. Er din jord af mindre god kvalitet, kan du med fordel anvende jordforbedring, eller du kan tilkøbe decideret hækmuld.

Grav en rende til planterne. Renden skal være mindst 40 cm. bred og lige så dyb. Som tommelfingerregel skal hullet være af mindst samme dybde og bredde, som rødderne, når de er bredt ud.

Tag bundterne op af posen enkeltvis og luk posen igen.
Skærer båndene om bundterne op og læg det løse bundt i en plastpose, så rødderne her holdes fugtige. Forekommer planternes rødder dig at være tørre, når du åbner posen, kan du med fordel dyppe rødderne i en tynd vælling af jord og vand - en såkaldt opslæmning.

Placér nu hækplanterne i hullet og fyld til med jord. Rødderne skal bredes ud, og planten skal efter plantning stå i samme dybde,, som den har gjort tidligere. For dyb eller for overfladisk plantning sinker etableringen.
Træd jorden til på hver side af planterne.

Vand hækken godt igennem, så jorden vandes til omkring rødderne.

Det er vigtigt, at du passer de nyplantede Syréner med vand, så de kommer godt fra start.
Vær især opmærksom på at nyplantede buske fordamper meget vand fra toppen, i tørt, varmt eller blæsende vejr.

Vejledning til plantning af pottede planter, eller planter med klump: https://www.plantetorvet.dk/page/plantevejledning