Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kirsebærlaurbær

  Portugisisk Kirsebærlaurbær til hækCaucasica, meget hårdfør sort til klippet hæk Novita, bedste sort til store klippede hække   Genolia, ny kirsebærlaurbær til hækEtna, bedste sort til uklippet hæk

 

Læs mere

Kirsebærlaurbær

Kirsebærlaurbær 'Otto Luyken'

Kirsebærlaurbær 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' Potte 5,0 liter,- 40-50 cm.

Fra

179,95 kr.
Kirsebærlaurbær 'Etna'

Kirsebærlaurbær 'Etna'

Prunus laurocerasus 'Etna' Potte 5,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

199,00 kr.
Flere varianter
Portugisisk laurbærkirsebær

Portugisisk laurbærkirsebær

Prunus lusitanica 'Angustifolia' Potte 5,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

239,00 kr.
Kirsebærlaurbær 'Etna'

Kirsebærlaurbær 'Etna'

Prunus laurocerasus 'Etna' Med klump,- 60-80 cm.

Fra

229,95 kr.
Flere varianter
Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Prunus laurocerasus 'Genolia' Potte 5,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

199,95 kr.
Flere varianter
Kirsebærlaurbær 'Caucasica'

Kirsebærlaurbær 'Caucasica'

Prunus laurocerasus 'Caucasica' Potte 5,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

109,95 kr.
Flere varianter
Hæk-Kirsebærlaurbær 'Rotundifolia'

Hæk-Kirsebærlaurbær 'Rotundifolia'

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' Potte 5,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

149,95 kr.
Kirsebærlaurbær 'Novita'

Kirsebærlaurbær 'Novita'

Prunus laurocerasus 'Novita' Potte 5,0 liter,- 80-100 cm.

Fra

149,95 kr.
Flere varianter
Kirsebærlaurbær 'Caucasica'

Kirsebærlaurbær 'Caucasica'

Prunus laurocerasus 'Caucasica' Med klump,- 80-100 cm.

Fra

149,95 kr.
Flere varianter
Kirsebærlaurbær 'Genolia'
Bestseller

Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Prunus laurocerasus 'Genolia' Med klump,- 100-125 cm.

Fra

249,00 kr.
Flere varianter
Kirsebærlaurbær 'Genolia'
Bestseller

Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Prunus laurocerasus 'Genolia' Med klump,- 100-125 cm.

Fra

249,00 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Kirsebærlaurbær til hæk

Kirsebærlaurbær eller laurbærkirsebær er gennem de senere år blevet mere og mere populær som hæk i herhjemme. Det er der mange gode grunde til, men en af de vigtigste er, at kirsebærlaurbærplanter beholder sin smukke grønne farve hele året rundt. 

Der findes mange sorter af laurbærkirsebær, og af dem har Plantetorvet.dk udvalgt de sorter, som vi synes er mest velegnede. Længere nede på siden, kan du læse seks hurtige facts om kirsebærlaurbær. Blandt andet noget om jord, vind, sol, og bær.

Derfor skal du vælge kirsebærlaurbær som hæk 

Der findes mange grunde til at vælge kirsebærlaurbær i haven. Vi har samlet nogle af de bedste argumenter for at vælge kirsebærlaurbær som hæk. 

  • Kirsebærlaurbær er stedsegrønne og bevarer sine smukke blade hele året rundt. 
  • Planterne kræver ikke meget pasning. Den kan både fungerer som klippet og uklippet hæk. 
  • Der findes mange forskellige sorter af kirsebærlaurbær, og det er muligt at finde en hækplante til forskellige behov. 

De 4 mest populære sorter af kirsebærlaurbær

Nogle sorter er mere populære end andre. Nedenfor finder du de 4 mest populære kirsebærlaurbær lige nu. 

  • Prunus lauroceraus 'Etna': Etna har en meget kompakt vækst og kan fungere både som klippet og uklippet hæk. Bladene er afrundede og har en flot mørkegrøn farve. 
  • Prunus lauroceraus 'Novita': Novita er en hårdfør og kompakt hæk, der fungerer både som klippet og uklippet.  
  • Prunus lauroceraus 'Caucasica': Caucasica er en kraftigt voksende hæk, der tåler hård vind. Bladene er elliptiske i formen og har en flot mørkegrøn farve. 
  • Prunus lauroceraus 'Genolia': Genolia har en meget smal vækst, der er oplagt at bruge i mindre haver. Den kan blive op til 3 meter høj og skal kun klippes lidt i siderne. 

Vil du vide mere om de forskellige sorter af kirsebærlaurbær? Så tag et kig på videoen nedenfor, hvor vi gennemgår de 4 sorter én efter én. 


Hvornår må man beskære sin kirsebærlaurbær? 

Når du skal beskærer din kirsebærlaurbær, er det en god idé at vente til efter blomstringen, dvs. i sensommeren eller i begyndelsen af efteråret. Det vil være optimalt at beskære din kirsebærlaurbær med en hæksaks og ikke en hækklipper. En hækklipper vil i sidste ende ikke give et ligeså smukt resultat.

Langt de fleste kirsebærlaurbær tåler en kraftig beskæring. Du skal dog være opmærksom på, at en nyplantet kirsebærlaurbærhæk skal nå den ønskede højde, før du begynder at klippe den. Du kan dog sagtens klippe den i siderne. 

Langt de fleste kirsebærlaurbær fungerer også som uklippet hæk. Kirsebærlaurbær er dermed et oplagt valg til dig, der ønsker en hæk med minimal vedligeholdelse. 

Hvor kan du plante din kirsebærlaurbær? 

Kirsebærlaurbær står bedst placeret i sol/halvskygge. Jo mere skygget det bliver, der hvor de står, jo mere åbne bliver de i deres vækstform. Det er derfor op til den enkelte, hvor tætte man ønsker at planterne bliver. Langt de fleste foretrækker dog en tæt voksende kirsebærlaurbær, hvilket opnås ved en placering i sol/halvskygge.

Kirsebærlaurbær som hæk eller prydbusk? 

Kirsebærlaurbær kan både bruges som hæk og som prydbusk. Det er typisk 'Etna' og 'Otto Lüyken', der bruges som prydbuske, da de egner sig rigtig godt som uklippede. Ønsker du en højere prydbusk som læ i haven, vil du sagtens også kunne bruge de andre sorter.

Er bærrene på kirsebærlaurbær farlige? 

Bærrene på en kirsebærlaurbær er ikke farlige, så længe der blot er tale om et par enkelte bær.  Ved indtag af et par enkelte bær, vil du højst kunne opleve en anelse ubehag i maven. Du skal op på et relativt stort indtag, før det bliver betragtet som farligt. Som udgangspunkt er bærrene så sure, at du ikke vil have lyst til at smage på mere end et enkelt, og det er der ingen fare ved.

Kirsebærlaurbær med blomster

Alle sorter af kirsebærlaurbær får blomsterstande og bær. 'Etna' får det i mindre grad, og sørger du for at klippe din hæk, vil du kunne holde det nede på et minimum. Blomsterstandens udseende er forskellige fra sort til sort. 

Kan kirsebærlaurbær tåle vind? 

Kirsebærlaurbær er forholdsvis vindfølsomme, ved at bladene godt kan blive svedne, hvis de står placeret i direkte, hård vind. Det er ikke noget planten dør af, og bladene vil blive skiftet ud ved det efterfølgende forår. Grunden til, at de får svedninger i vinden, er, at vind får fordampningen til at stige, og planten kan derfor mangle væske. De kan fint klare sig i frostvejr, men hvis de ikke har mulighed for at hive særlig meget væske op af jorden, og det samtidig blæser en del, vil de mangle væske, og det er her, at bladene kan få svedninger. Begrebet svedning dækker over, at bladene kommer til at se visne ud. De sorter, der er mest hårdfør i vind, er 'Caucasica' og portugisisk kirsebærlaurbær, hvor den portugisiske er den mest hårdfør.

Hvilken jord skal kirsebærlaurbær plantes i? 

Jorden som kirsebærlaurbær befinder sig bedst i, er en god almindelig havemuld. Den må gerne være lidt sandet eller lidt leret, men bliver det for meget af det ene eller andet, skal der blandes en god løs muld i. Det vil typisk være nok at blande en portion jordforbedring i (1/3 jordforbedring til 2/3 jord), men er din jord meget sandet eller meget leret, skal der mere til. I sådan et tilfælde vil det være en god ide at skifte din jord ud med hækjord, der er en god løs muld, med god næring. På den måde sikrer du den mest optimale start for planterne i din have.