Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Thuja

Thuja - en stabil stedsegrøn hæk til haven

Thuja har været brugt til hæk i Danmark i mange år og er et naturligt valg for dem, der ønsker en høj og tæt hæk, der forbliver grøn hele året. Thuja er en hækplante, der er modstandsdygtig overfor sygdomme og den er hurtigt voksende, hvilket betyder at den hurtigt kan danne en tæt ramme om din have. Generelt for alle thujaplanter er, at de skal klippes en gang årligt og det skal gerne være i august måned. 

Der er to sorter, som man ofte ser i de danske haver. Den mest populære er Thuja occidentalis 'Brabant', der vokser ensartet og jævnt, og tåler en kraftig beskæring. En anden er thuja occidentalis 'Smaragd', der er en mere pyramideformet hæk.

Læs mere

Thuja

Hækthuja 'Smaragd'
-26%

Hækthuja 'Smaragd'

Thuja occidentalis 'Smaragd' Potte 5,0 liter,- 80-100 cm.

Fra

129,95 kr. 174,95 kr.
Hækthuja 'Brabant'

Hækthuja 'Brabant'

Thuja occidentalis 'Brabant' Med klump,- 125-150 cm.

Fra

375,00 kr.
Flere varianter
Hækthuja 'Brabant'

Hækthuja 'Brabant'

Thuja occidentalis 'Brabant' Potte 10 liter 150-175 cm.

Fra

425,00 kr.
Flere varianter
Hækthuja 'Brabant'

Hækthuja 'Brabant'

Thuja occidentalis 'Brabant' Potte 10 liter 150-175 cm.

Fra

425,00 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Thuja

Som du kan se på nogle af vores forskellige thujaplanter, så kan en thuja komme i forskellige former. Det kommer egentlig blot an på hvordan du planter dem og hvor tæt de står. Foruden at kunne bruges som hæk, så kan thuja også betegnes som værende et træ. Det vil du måske også kunne ane på nogle af vores produktbilleder og for at få thuja træer fremfor hække, så skal man egentlig blot plante dem med større afstand, da de så vil vokse sig større og bredere. Disse træer kan i realiteten blive op til 12 meter høje. Dette gør også at thuja som hæk kan blive så høj, som du ønsker det, da det ligger i dens natur at vokse højt. 

Thujaplanten har naturligt vokset i Amerika og Asien, hvor den voksede som træer, og den kom først til Danmark i løbet af 1800 tallet. Det var først væsentligt senere, at det blev opdaget, at thuja var særdeles velegnet som hækplante og herefter blev der fremavlet nye sorter ud fra den oprindelige. Denne udvikling har gjort, at den idag er blandt de bedste stedsegrønne hækplanter og er særdeles effektiv til at skærme af udadtil. 

Hos Plantetorvet.dk er thuja en af vores allermest eftertragtede hækplanter. Vi modtager thujaplanterne fra de bedste producenter og vi sørger for at kvaliteten er i højsædet. Når du køber bestiller hækplanter hos os, så har de ikke stået på vores lager i flere måneder, men de bliver derimod bestilt direkte hjem fra producenterne, da planterne har det aller bedst ved at stå i deres naturlige element lige indtil, at de skal fragtes hjem til din have. Dine thujaplanter vil runde vores lager, hvor vi sikre at de har den kvalitet, som vi forventer, og så pakker vi dem forsvarligt og sender dem direkte til din hoveddør. Du modtager dermed dine hækplanter i aller bedste forfatning og så skal du blot plante dem korrekt (se vores planteguide her) og så kan du se frem til at få en hæk, der bliver utrolig flot de næste mange år!