Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sødkirsebær 'Skeena'

Prunus avium 'Skeena'

Angiv antal

Samlet pris

325,00 kr.

Bladene på denne plante er grønne og ægformede (har flotte gule efterårsfarver).Bliver under normale forhold omkring 500 - 600 cm høj og 200 - 300 cm bred. Planten er middeltvoksende. Er velegnet i bredkronede beplantninger, placeres i sol / halvskygge. Kræver mellem gødning og er fuldt ud hårdfør under danske forhold.Flotte sart rosa blomster, som typisk er fra 1 - cm. Blomstrer fra maj- maj.
Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Rosa
Efterårsfarve Gul
Blomstring Maj
Bladtype Ægformede
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde 5-6 m.
Bredde 2-3 m.
Duft Nej
Anvendelse Haver
Modning Jul
Placering Sol

Frugt og bær i haven

Frugttræer og frugtbuske er vidunderlige planter at have haven. Hver sæson kan du være selvforsyndende med lækre frugter og bær og det en fornøjelse at kunne plukke dejlige jordbær, blåbær eller et friskt æble fra sit helt eget træ. Vi har et kæmpestort udvalg af frugt, så det er blot fantasien, der sætter grænser. Vi vælger vores spiselige planter med omhu, så det kun er den bedste kvalitet, der når frem til dig. 

De hjemmedyrkede frugter, bær og grøntsager smager ofte bedre, end det du køber i butikkerne. Desuden er de smukke at se på, samtidig med at skaber nytte i haven. 

Hvilket frugttræ eller -busk skal du vælge? 

Når du skal vælge dit frugttræ, er det en god idé at overveje placering, form og størrelse på træet eller busken. Det kan nemlig være afgørende for, om det passer ind i din have.  Nedenfor gennemgår vi størrelser og former, så du bedre kan gennemskue, hvilket træ der passer til dig. 

Hvilken størrelse skal dit frugttræ være? 

Størrelsen på et frugttræ, afhænger af om træet er podet på en dværgstamme, almindelig stamme eller en vildstamme. Et træ podet på en dværgstamme vil høst blive 3 meter højt, mens et træ på en almindelig stamme kan blive op til 6 meter højt. Et træ podet på en vildstamme vil blive højst, og du kan med dette træ opnå en højde på 9 meter. 

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at jo større dit træ er, jo længere tid vil der gå, før det vil bære frugt. Først når træet har nået sin rette størrelse, vil det bruge energien på at sætte frugter. 

Hvilken form skal dit frugttræ være? 

Når du køber dit frugttræ, kan det allerede være beskåret i en bestemt form. Denne form vil du kunne holde med den rette pasning. Frugttræet kan både være et helt almindeligt kronetræ med en stamme og en krone foroven. Derudover kan det være et søjletræ, hvor skuddene sidder helt inde på stammen, eller et spindeltræ med tynde hængende sidegrene. Til sidst kan frugttræet også være espalieret. Et sådan frugttræ vil kun optage meget lidt plads, da det kan placeres op ad en husmur eller fungere som ruminddeler i haven. 

Hvordan planter man frugttræer og frugtbuske? 

Når du planter frugttræer og bærbuske er det vigtigt, at du først og fremmest finder en god placering. Som udgangspunkt må de spiselige træer og buske gerne placeres, så det er nogenlunde beskyttet fra vind. Desuden trives langt de fleste træer og buske i sollys.  Når du har fundet den rette placering, gælder det om at få plantet frugttræet eller frugtbusken korrekt: 

  1. Først og fremmest skal du finde den rette afstand mellem træerne, da frugttræer har brug for luft imellem sig, så de kan udvikle sig ordentligt. Derfor skal du finde den rette afstand til træet. 
  2. Grav herefter et stort plantehul. Plantehullet må ikke være for lilla, da rødderne ikke vil kunne have plads til at etablere sig. 
  3. Fyld plantehullet med vand. Når vandet er trukket ned i jorden, kan du placere rodklumpen i hullet og herefter dække det med jord. Husk at podestedet skal være 10 cm over jorden overflade. 
  4. Bind træet op, hvis det har behov for støtte.

Hvordan passer man sit frugttræ og frugtbusk? 

Når du har plantet i dit frugttræ eller -busk, handler det om at få styr på pasningen. Når man skal passe sine spiselige træer eller buske drejer det sig primært om gødning, beskæring og vanding. 

Gødning af dit frugttræ og -busk

Giv gerne dit nyplantede træ eller busk en omgang gødning i vækstsæsonen. På den måde får planten gode betingelser for at vokse sig stor og flot. Brug gerne organisk gødning, da det er med til at gavne mikrolivet i jorden. 

Beskæring af frugttræer og -buske

Der er forskel på, om du beskærer æbletræer, blomme- og kirsebærtræer eller frugtbuske.  Æbletræer og pæretræer skal gerne beskæres i februar, mens kirsebærtræer og blommetræer kan beskæres lige efter frugtnedfald i efteråret. 

Beskæring af frugtbuske skal først ske et par år efter udplantning, da de skal have lov til at vokse sig store inden beskæring. Når busken har nået den ønskede vækst, kan man begynde at fjerne nogle af grenene. Når man beskærer busken sikrer man samtidig, at der kommer flere og nye bær næste år. 

De 3 mest populære frugter i haven 

Der findes et hav af forskellige frugter og bær, som danskerne nyder godt af i haven. Vi har samlet nogle af de mest populære varianter. 

  • Æbletræer: Æbler er det mest almindelige frugttræ herhjemme. Der findes både spiseæbler og madæbler. Spiseæbler kan du spise friskt fra træet, mens madæbler egner sig bedst til madlavning. 
  • Pæretræer: Ligesom æbletræerne, er pæretræerne også et stort hit. Vi har et stort udvalg af æbletræer i forskellig størrelser og former.
  • Kirsebærtræer: De lækre kirsebær kan spise friske og kan bruges i madlavning. Udover de lækre frugter, er kirsebærtræet også utrolig dekorativt i foråret med sine smukke lyserøde blomster.


Vi anbefaler også

Barkbeskytter ø 120 mm. sort - 65 cm.
Bestseller

Barkbeskytter ø 120 mm. sort - 65 cm.

Barkbeskytter ø 120 mm. sort - 65 cm.

49,95 kr.
Komplet opbinding pæl + grej til Træer
Bestseller

Komplet opbinding pæl + grej til Træer

Komplet opbinding pæl + grej til træer 1 stk Ø 5 pæl + grej

49,95 kr.
Havens All-Round gødning 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round gødning 12-2-10

Havens all-round gødning 12-2-10 15 kg. pose

Fra

119,95 kr.
Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte 60 cm.

Fra

29,95 kr.
Felco beskærersaks.
-20%
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

399,00 kr. 499,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

34,95 kr.
Frugtplukker m. teleskop skaft
Bestseller

Frugtplukker m. teleskop skaft

Frugtplukker m. teleskop skaft

59,95 kr.
Grensaks med sideskær og gear

Grensaks med sideskær og gear

Grensaks med sideskær og gear

199,95 kr.