Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Snedrivebusk 'Grefsheim'

Spiraea cinerea 'Grefsheim'

 • Den klassiske "Snedrivebusk" med de utallige hvide blomster
 • Middelstor og velforgrenet prydbusk
 • Velegnet som fritstående, gruppevis eller som hæk.

Varen er i øjeblikket ikke tilgængelig for bestilling

Snedrivebusk 'Grefsheim'


Vækstform
Velforgrenet middelstor busk med tynde grene. Planterne udvikler sig ensartet og giver især en smuk uklippet hæk.

Løv
Ganske små og smalle, lysegrønne blade. Gyldne høstfarver

Blomst 
I maj måned utallige små, let duftende hvide blomster, som sidder mange sammen på korte stilke i grenenes fulde udstrækning.
Utroligt rig blomstring. På blomstringens højdepunkt kan busken stå fuldstændig dækket af blomst.

Frugt
Små, tørre brune frøstande. 

Vækstforhold
Rigtig god hårdførhed. Trives på de fleste jordtyper, men kvitterer for gode vækstforhold.
Anvendes hvor man ønsker en rigt blomstrende uklippet eller klippet hæk, alternativt gruppevis eller enkeltvis som blomstrende prydbusk i haven

Vejledning:
Snedrivebusk trives på lyse voksesteder i de fleste jorder, som ikke er vandlidende. Planternes trivsel afhænger dog i et vist omfang af jordkvaliteten, hvorfor du med fordel kan overveje inden plantningen, om du bør tilsætte jordforbedring, eller måske dræne.
Hække skal vandes gennem etableringsfasen, for at udvikle et godt rodnet. Planter du hæk eller hegn, vil det være en god idé at bruge en siveslange, da den vil give din hæk den helt korrekte mængde vand. Gød gerne din hæk/dit hegn regelmæssigt i vækstsæsonen med f.eks. en organisk gødning eller en NPK gødning. 


Bladfarve Grønne
Blomsterfarve Hvid
Efterårsfarve Gul
Blomstring Maj
Bladtype Løvfældende
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Ja
Vækst Normal
Salt Nej
Bivenlig Nej
Højde 1-2 m.
Bredde 0.9-1.2 m.
Duft Ja
Anvendelse Hække
Hæktype Klippet hæk, Uklippet hæk
Frugt/bær Nej
Placering Sol

Spiræa som hækplante

Snedrivebusk er let dyrkelig og danner en dejlig yndefuld og blomsterrig uklippet hæk. 

 

Hvordan planter man Spiræa? 

Barrodede planter leveres i en sæk, der er lukket med en syning eller de kan leveres med en pose om rødderne, der så er bundet sammen. Barrodsplanter skal anbringes køligt og skyggefuldt efter modtagelse og sækkene åbnes først når de plantes.

Barrodsplanter udenfor kølehus, kvalitetsforringes efter kort tid -  derfor skal de plantes hurtigst muligt og helst inden for få dage.

Barrodsplanter må ikke tørre ud, men må heller ikke være våde i lang tid. Læg derfor aldrig barrodsplanter oven på jorden, men tag bundterne ud enkeltvis og først når du er klar til at plante dem med det samme.

 • Først og fremmest skal du sørge for, at jorden, du planter i, er optimal og at der ikke er problemer med stående vand. Er din jord af mindre god kvalitet, kan du med fordel anvende jordforbedring, eller du kan tilkøbe decideret hækmuld.

 • Grav en rende til planterne. Renden skal være mindst 40 cm. bred og lige så dyb. Som tommelfingerregel skal hullet være af mindst samme dybde og bredde, som rødderne, når de er bredt ud.

 • Tag bundterne op af posen enkeltvis og luk posen igen.
  Skærer båndene om bundterne op og læg det løse bundt i en plastpose, så rødderne her holdes fugtige. Forekommer planternes rødder dig at være tørre, når du åbner posen, kan du med fordel dyppe rødderne i en tynd vælling af jord og vand - en såkaldt opslæmning.

 • Placér nu hækplanterne i hullet og fyld til med jord. Rødderne skal bredes ud, og planten skal efter plantning stå i samme dybde,, som den har gjort tidligere. For dyb eller for overfladisk plantning sinker etableringen.
  Træd jorden til på hver side af planterne.

 • Vand hækken godt igennem, så jorden vandes til omkring rødderne.
  Det er vigtigt, at du passer den nyplantede hæk med vand, så de kommer godt fra start. Vær især opmærksom på at nyplantede buske fordamper meget vand fra toppen, i tørt, varmt eller blæsende vejr.

 

Hvordan passer man sin Spiræahæk? 

Spiræa danner naturligt en bred og tæt hæk med  afrundet vækstform. Visse typer med yndefuldt overhængende spidser.
Det er dog vigtigt, at hækken ikke mangler hverken næring eller vand - og at den ikke skal konkurrere med græs eller ukrudt om næringen.
Særligt i de første par år, kan udtørring sætte planterne meget tilbage. Her vil det være en god idé at benytte en siveslange til formålet.

Gødskning bør ikke foretages senere end 1. august, med mindre der anvendes en decideret efterårsgødning.
Derfor er gødskning ikke strengt nødvendigt ved efterårsplantning - men det følgende forår bør der, nøjagtigt som ved forårsplantning gødes ( med f.eks. BIO HAVEGØDNING ) i april, maj og juni. Gødning bør aldrig udlægges i planterenden, men bør spredes oven på jorden.

En etableret hæk vil oftest kunne klare sig med det vand og næring, som allerede er til stede fra naturens side. Hækken kvitterer dog altid for en tilførsel af organisk gødning, ligesom man på især udsatte pladser kan se gavn af en decideret efterårsgødning.

Hvordan klipper man en Spiræahæk?

Flere typer af Spiræa er smukkest som såkaldt uklippet hæk, hvor man blot med års mellemrum skærer 15-20%  af buskenes ældste grene retur, hvorved der bliver plads til nye, unge skud. På grund af planternes ensartede udvikling, bliver hækken ofte meget velformet som uklippet.
Spiræa i god form, tåler dog hård tilbageskæring i det tidlige forår og vil bryde igen med mange nye grene. Blomstringen udebliver dog det første år efter en sådan grov foryngelsesbeskæring.

Ønsker du en klippet hæk af Snedrivebusk, bør den af hensyn til blomstringen ikke klippes for smal. Af hensyn til eventuelt snetryk bør en klippet hæk formes, så den er bredest forneden og smallest foroven. Hermed sikrer man også at der kommer lys til bunden af hækken, så at den forbliver frisk og grøn helt ned til jorden.


Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra Champost 50 liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 20 m. 3,5mm. tråd

119,95 kr.
Bio Planteaktivator/Mycoplant
Bestseller

Bio Planteaktivator/Mycoplant

Bio Planteaktivator/Mycoplant 5 kg

279,00 kr.
Siveslange komplet pakke
-20%
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

399,00 kr. 499,00 kr.
Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg
Bestseller

Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg

Hæk- og Stedsegrøngødning NPK 6-2-5 +2 Mg 5 liter spand

119,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

1.395,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

139,95 kr.