Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Prunus laurocerasus 'Genolia'

Angiv antal

Samlet pris

899,00 kr. -36%

Normalpris 1.399,00 kr./stk

Kirsebærlaurbær 'Genolia'

Anvendelse
'Genolia' er en nyere sort med slank og opret vækst, hvorfor den ofte anvendes som skelhække og hvor pladsen ikke er til bredere hække.
Derudover er 'Genolia' velegnet som solitær busk, hvor den vil få en næsten søjleformet vækst.

Vækst
Middelkraftigt voksende busk med slank og opret vækst. Bladene er slankt ovale, meget blanke og skinnende. Bladfarve er friskgrøn til mørkegrøn med lidt lysere underside. I udspring er bladene lysegrønne.
Bliver omkring 3 meter i højden og 1 meter i breden.

Blomster
I forsommeren ses små, oprette stande af let duftende cremehvide blomster, dog primært på ældre buske og på buske der ikke klippes som hæk.
Blomsterne er hvide, let duftende og sidder mange sammen i korte oprette stande.
Senere kan ses sorte, uspiselige bær, disse tages dog hurtigt af fugle.

Plantning
Plantes i almindelig næringsrig, men veldrænet havejord.
På tung lerjord løsnes jorden og her kan der med fordel tilsættes lidt grus/sand der kan dræne jorden samt jordforbedring der
kan tilføre struktur.
På let sandet jord tilsættes jordforbedring.
Planten gødes regelmæssig i vækstsæsonen med f.eks. en organisk gødning eller en NPK gødning.
En let måde at vande på, er at lægge en siveslange ud. Denne skal være tændt 2-3 gange om ugen i 2-3 timer af gangen.

Bemærkninger
'Genolia' er meget sund og bliver kun sjældent ramt af sygdom eller skadedyr. Unge planter kan være sparsomt forgrenede.
Ikke til meget udsat plads.

Find vores andre sorter af kirsebærlaurbær her.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Forår
Bladtype Bladbærende, Stedsegrøn
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Størrelse 300
Hæktype Uklippet hæk
Kategori Top 10

Kirsebærlaurbær til hæk

Kirsebærlaurbær eller laurbærkirsebær er gennem de senere år blevet mere og mere populær som hæk i villahaverne. Det er der mange gode grunde til, men en af de vigtigste er, at kirsebærlaurbærplanter er stedsegrønne med flotte grønne blade.

Der findes mange sorter af laurbærkirsebær, og af dem har Plantetorvet.dk udvalgt de sorter, som vi synes er mest velegnede. Længere nede på siden, kan du læse seks hurtige facts om kirsebærlaurbær. Blandt andet noget om jord, vind, sol, og bær.

Derfor skal du vælge kirsebærlaurbær som hæk 

Der findes mange grunde til at vælge kirsebærlaurbær i haven. Vi har samlet nogle af de bedste argumenter for at vælge kirsebærlaurbær som hæk. 

 • Kirsebærlaurbær er stedsegrønne og bevarer sine smukke blade hele året rundt. 
 • Planterne kræver ikke meget pasning. Den kan både fungerer som klippet og uklippet hæk. 
 • Der findes mange forskellige sorter af kirsebærlaurbær, og det er muligt at finde en hækplante til forskellige behov. 

De mest populære sorter af kirsebærlaurbær

Nogle sorter er mere populære end andre. Nedenfor finder du de 4 mest populære kirsebærlaurbær lige nu. 

 • Prunus lauroceraus 'Etna': Etna har en meget kompakt vækst og kan fungere både som klippet og uklippet hæk. Bladene er afrundede og har en flot mørkegrøn farve. 
 • Prunus lauroceraus 'Novita': Novita er en hårdfør og kompakt hæk, der fungerer både som klippet og uklippet.  
 • Prunus lauroceraus 'Caucasica': Caucasica er en kraftigt voksende hæk, der tåler hård vind. Bladene er elliptiske i formen og har en flot mørkegrøn farve. 
 • Prunus lauroceraus 'Genolia': Genolia har en meget smal vækst, der er oplagt at bruge i mindre haver. Den kan blive op til 3 meter høj og skal kun klippes lidt i siderne. 

Vil du vide mere om de forskellige sorter af kirsebærlaurbær? Så tag et kig på videoen nedenfor, hvor vi gennemgår de 4 sorter én efter én. 


Hvornår må man beskære sin kirsebærlaurbær? 

Når du skal beskærer din kirsebærlaurbær, er det en god idé at vente til efter blomstringen, dvs. i sensommeren eller i begyndelsen af efteråret. Det vil være optimalt at beskære din kirsebærlaurbær med en hæksaks og ikke en hækklipper. En hækklipper vil i sidste ende ikke give et ligeså smukt resultat.

Langt de fleste kirsebærlaurbær tåler en kraftig beskæring. Du skal dog være opmærksom på, at en nyplantet kirsebærlaurbærhæk skal nå den ønskede højde, før du begynder at klippe den. Du kan dog sagtens klippe den i siderne. 

Nyttig viden om kirsebærlaurbær

 1. Kirsebærlaurbær står bedst placeret i sol/halvskygge. Jo mere skygget det bliver, der hvor de står, jo mere åbne bliver de i deres vækstform. Det er derfor rent subjektivt, hvor tætte man ønsker at planterne bliver, men de gør sig helt sikkert bedst i sol/halvskygge.

 2. De har en middelkraftig tilvækst, hvilket betyder, at den kun kræver klipning en gang årligt. Har du planter med en kraftigere tilvækst, som f.eks. spiraea eller liguster, vil det være nødvendigt at klippe mere end en gang årligt.

 3. Kirsebærlaurbær kan både bruges som hæk og som prydbusk. Det er typisk 'Etna' og 'Otto Lüyken', der bruges som prydbuske, da de egner sig rigtig godt som uklippede. Ønsker du en højere prydbusk som læ i haven, vil du sagtens også kunne bruge de andre sorter.

 4. Alle sorterne får blomsterstande og bær. 'Etna' får det i mindre grad, og sørger du for at klippe din hæk, vil du kunne holde det nede på et minimum. Bærrene kan ikke spises, og smager meget surt. Ved indtag af et par enkelte bær, vil du højst kunne opleve en anelse ubehag i maven. Du skal op på et relativt stort indtag, før det bliver betragtet som farligt. Som udgangspunkt er bærrene så sure, at du ikke vil have lyst til at smage på mere end et enkelt, og det er der ingen fare ved.

 5. Kirsebærlaurbær er forholdsvis vindfølsomme, ved at bladene godt kan blive svedne, hvis de står placeret i direkte, hård vind. Det er ikke noget planten dør af, og bladene vil blive skiftet ud ved det efterfølgende forår. Grunden til at de får svedninger i vinden, er at vind får fordampningen til at stige, og planten kan derfor mangle væske. De kan fint klare sig i frostvejr, men hvis de ikke har mulighed for at hive særlig meget væske op af jorden, og det samtidig blæser en del, vil de mangle væske, og det er her at bladene kan få svedninger. Begrebet svedning dækker over at bladene kommer til at se visne ud. De sorter, der er mest hårdfør i vind, er 'Caucasica' og portugisisk kirsebærlaurbær, hvor den portugisiske er den mest hårdfør.

 6. Jorden som kirsebærlaurbær befinder sig bedst i, er en god almindelig havemuld. Den må gerne være lidt sandet eller lidt leret, men bliver det for meget af det ene eller andet, skal der blandes en god løs muld i. Det vil typisk være nok at blande en portion jordforbedring i (1/3 jordforbedring til 2/3 jord), men er din jord meget sandet eller meget leret, skal der mere til. I sådan et tilfælde vil det være en god ide at skifte din jord ud med hækjord, der er en god løs muld, med god næring. På den måde sikrer du den mest optimale start for planterne i din have.

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 10 m. 3mm. tråd

69,95 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg sække

Fra

249,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter
Bestseller

Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter

Hækgødning 5 liter 5 liter spand

Fra

94,95 kr.
Bindetråd 3,0 mm 10 m
Bestseller

Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

39,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

Fra

1.149,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

129,95 kr.