Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Spiræa 'Anthony Waterer Sapho'

Spiraea bumalda 'Anthony Waterer Sapho'

 • Rig blomstring med mange, små, magentarøde blomster i skærme
 • Smalle grønne blade, fine høstfarver
 • Meget hårdfør og nøjsom mindre prydbusk
 • Klon Sapho får aldrig enkeltblade med hvide tegninger, som ellers undertiden ses hos denne spiræs
Mængderabat
Antal Pris
Fra 10 stk. 32,95 kr.
100 stk. Spar 9,00 kr./stk. 23,95 kr.
250 stk. Spar 13,00 kr./stk. 19,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

329,50 kr.

32,95 kr./stk.

Spiræa 'Anthony Waterer Sapho'

Vækstform
Mindre busk med kompakt, opret/udbredt og meget velforgrenet vækst. Ofte knapt så bred som høj.

Løv
Bladene er smalle og mørkegrønne til blågrønne, nyvækst ofte dekorativt rødtonet. Klonen Sapho får aldrig de enkelte hvidbrogede blade, som ellers undertiden ses hos Anthony Waterer.  Rødgyldne høstfarver.

Blomst 
Mange, små, magentarøde blomster, som sidder samlet i flade skærme.
På blomstringens højdepunkt kan buskens grønne blade næsten være skjult. Hovedblomstring i juli, men ofte ses en mere spredt blomstring helt til efter midten af september, især på ældre buske.

Frugt
Små, tørre brune frøstande. 

Vækstforhold
Placering i sol-halvskygge. Rigtig god vinterhårdførhed. Tåler blæst, skygge og rodtryk. Tolerant overfor luftforurening og et vist mål af salt, hvorfor den også er meget anvendelig i bymiljøer. Tåler de fleste jordtyper, blot ikke vandlidende. Bedste trivsel dog på en næringsrig og veldrænet bund. 

Vejledning 
Kan plantes gruppevis eller enkeltvis, hvor man ønsker en nøjsom prydbusk af moderat størrelse, alternativt som underlæ, højt bundække eller lav, uklippet hæk.
Meget hårdfør og let dyrkelig busk, også til udsatte steder. 
Planten bør vandes grundigt ved plantning og regelmæssigt gennem etableringsfasen.
Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at renholde i 40 cm afstand på hver side af beplantningen, at vande regelmæssigt med siveslange og at gøde med en organisk havegødning.

Bladfarve Mørkegrønne, Blågrønne
Blomsterfarve Rosarøde
Efterårsfarve Rød, Bronze
Blomstring Jul, Aug, Sep
Bladtype Løvfældende
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vindforhold Ja
Vækst Normal
Salt Ja
Bivenlig Nej
Højde 0.5-1 m.
Bredde 0.9-1.2 m.
Duft Nej
Anvendelse Hække
Hæktype Uklippet hæk, Lav hæk
Frugt/bær Nej
Placering Sol til halvskygge

Spiræa som hækplante

Snedrivebusk er let dyrkelig og danner en dejlig yndefuld og blomsterrig uklippet hæk. 

 

Hvordan planter man Spiræa? 

Barrodede planter leveres i en sæk, der er lukket med en syning eller de kan leveres med en pose om rødderne, der så er bundet sammen. Barrodsplanter skal anbringes køligt og skyggefuldt efter modtagelse og sækkene åbnes først når de plantes.

Barrodsplanter udenfor kølehus, kvalitetsforringes efter kort tid -  derfor skal de plantes hurtigst muligt og helst inden for få dage.

Barrodsplanter må ikke tørre ud, men må heller ikke være våde i lang tid. Læg derfor aldrig barrodsplanter oven på jorden, men tag bundterne ud enkeltvis og først når du er klar til at plante dem med det samme.

 • Først og fremmest skal du sørge for, at jorden, du planter i, er optimal og at der ikke er problemer med stående vand. Er din jord af mindre god kvalitet, kan du med fordel anvende jordforbedring, eller du kan tilkøbe decideret hækmuld.

 • Grav en rende til planterne. Renden skal være mindst 40 cm. bred og lige så dyb. Som tommelfingerregel skal hullet være af mindst samme dybde og bredde, som rødderne, når de er bredt ud.

 • Tag bundterne op af posen enkeltvis og luk posen igen.
  Skærer båndene om bundterne op og læg det løse bundt i en plastpose, så rødderne her holdes fugtige. Forekommer planternes rødder dig at være tørre, når du åbner posen, kan du med fordel dyppe rødderne i en tynd vælling af jord og vand - en såkaldt opslæmning.

 • Placér nu hækplanterne i hullet og fyld til med jord. Rødderne skal bredes ud, og planten skal efter plantning stå i samme dybde,, som den har gjort tidligere. For dyb eller for overfladisk plantning sinker etableringen.
  Træd jorden til på hver side af planterne.

 • Vand hækken godt igennem, så jorden vandes til omkring rødderne.
  Det er vigtigt, at du passer den nyplantede hæk med vand, så de kommer godt fra start. Vær især opmærksom på at nyplantede buske fordamper meget vand fra toppen, i tørt, varmt eller blæsende vejr.

 

Hvordan passer man sin Spiræahæk? 

Spiræa danner naturligt en bred og tæt hæk med  afrundet vækstform. Visse typer med yndefuldt overhængende spidser.
Det er dog vigtigt, at hækken ikke mangler hverken næring eller vand - og at den ikke skal konkurrere med græs eller ukrudt om næringen.
Særligt i de første par år, kan udtørring sætte planterne meget tilbage. Her vil det være en god idé at benytte en siveslange til formålet.

Gødskning bør ikke foretages senere end 1. august, med mindre der anvendes en decideret efterårsgødning.
Derfor er gødskning ikke strengt nødvendigt ved efterårsplantning - men det følgende forår bør der, nøjagtigt som ved forårsplantning gødes ( med f.eks. BIO HAVEGØDNING ) i april, maj og juni. Gødning bør aldrig udlægges i planterenden, men bør spredes oven på jorden.

En etableret hæk vil oftest kunne klare sig med det vand og næring, som allerede er til stede fra naturens side. Hækken kvitterer dog altid for en tilførsel af organisk gødning, ligesom man på især udsatte pladser kan se gavn af en decideret efterårsgødning.

Hvordan klipper man en Spiræahæk?

Flere typer af Spiræa er smukkest som såkaldt uklippet hæk, hvor man blot med års mellemrum skærer 15-20%  af buskenes ældste grene retur, hvorved der bliver plads til nye, unge skud. På grund af planternes ensartede udvikling, bliver hækken ofte meget velformet som uklippet.
Spiræa i god form, tåler dog hård tilbageskæring i det tidlige forår og vil bryde igen med mange nye grene. Blomstringen udebliver dog det første år efter en sådan grov foryngelsesbeskæring.

Ønsker du en klippet hæk af Snedrivebusk, bør den af hensyn til blomstringen ikke klippes for smal. Af hensyn til eventuelt snetryk bør en klippet hæk formes, så den er bredest forneden og smallest foroven. Hermed sikrer man også at der kommer lys til bunden af hækken, så at den forbliver frisk og grøn helt ned til jorden.


Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra Champost 50 liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 20 m. 3,5mm. tråd

119,95 kr.
Bio Planteaktivator/Mycoplant
Bestseller

Bio Planteaktivator/Mycoplant

Bio Planteaktivator/Mycoplant 5 kg

279,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg
Bestseller

Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg

Hæk- og Stedsegrøngødning NPK 6-2-5 +2 Mg 5 liter spand

119,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

1.395,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

139,95 kr.