Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Canadisk Bærmispel

Amelanchier lamarckii

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 1.099,00 kr.
10 stk Spar 150,00 kr./stk 949,00 kr.
100 stk Spar 250,00 kr./stk 849,00 kr.
250 stk Spar 350,00 kr./stk 749,00 kr.
500 stk Spar 400,00 kr./stk 699,00 kr.
1000 stk Spar 450,00 kr./stk 649,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

1.099,00 kr.

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 2 stk.

Canadisk Bærmispel


Vækst
Stor busk eller mindre, flerstammet træ. Slank vækstform med oprette stammer og mange tynde, udbredte sidegrene.

Løv
Bladene er ovale og i udspring smukt bronzetonede. Fuldt udfoldede blade er mørkegrønne med lidt lysere og nærmest grågrøn underside.
Efterårsfarverne er opsigtsvækkende gule, gyldne og røde til rødbrune. 

Bark
Gråbrun og glat bark, selv på ældre stammer. 

Blomster
Maj og juni, i forbindelse med løvspringet, ses let og fin blomstring med mange små, hvide blomster der sidder samlede i klaser. Fin kontrast mellem de bronzefarvede blade og den hvide blomst. Blomsterne søges af bier, som samler pollenkorn.

Frugt
Saftige purpurfarvede til blåsorte bær, som er søde men uden særlig smag. Disse ædes hurtigt af havens fugle.

Vækstforhold
Vindstærk. Tåler salt i luften og i nogen grad også vejsalt.
Trives på alle jordtyper, blot disse er veldrænede, men foretrækker lidt kalkholdige jordtyper. Tåler en del skygge.
Danner naturligt et slankt hegn på op til 4 meters højde. Tåler beskæring og klipning med hæksaks, men anvendes oftest som uklippet hæk under større forhold, eller som uklippet under- og randbeplantning i læhegn eller vildtbeplantninger eller fritstående som større buske eller mindre flerstammede træer, hvor man i så fald ofte vil stamme op, efterhånden som træerne vokser til.

Plantning:
Plantes i almindelig næringsrig, men veldrænet havejord . På tung lerjord løsnes og drænes jorden og der bør tilsættes lidt grus/sand samt jordforbedring der kan tilføre struktur. På let sandet jord tilsættes jordforbedring.
Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at renholde i 40 cm afstand på hver side af beplantningen, at vande regelmæssigt med siveslange og at gøde med en organisk havegødning.

Ved anvendelse som hækplante, plantes 2-3 planter pr. løbende meter.
I blandede hegn eller gruppevis beplantning anvendes generelt 1 planter pr løbende meter.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Efterårsfarve Bronze
Blomstring Forår
Bladtype Løvfældende
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Middelt voksende
Højde 5-6 m.
Bredde 2-3 m.
Duft Nej
Anvendelse Haver og parker
Modning Jul
Hæktype Klippet hæk
Placering Sol

Bærmispel som hækplante

Bærmispel vokser moderat, men danner alligevel med tiden et ganske højt hegn. Er ikke velegnet som hæk under mindre forhold.
Hegn og hække af bærmispel giver liv i haven, både for øjet - unge blade, blomstring og høstfarver glæder mennesket - og for insekter og dyrevildt er der foder at finde i både blomster og bær.

 

Hvordan planter man Bærmispel? 

Barrodede planter leveres i en sæk, der er lukket med en syning eller de kan leveres med en pose om rødderne, der så er bundet sammen. Barrodsplanter skal anbringes køligt og skyggefuldt efter modtagelse og sækkene åbnes først når de plantes.

Barrodsplanter udenfor kølehus, kvalitetsforringes efter kort tid -  derfor skal de plantes hurtigst muligt og helst inden for få dage.

Barrodsplanter må ikke tørre ud, men må heller ikke være våde i lang tid. Læg derfor aldrig barrodsplanter oven på jorden, men tag bundterne ud enkeltvis og først når du er klar til at plante dem med det samme.

 • Først og fremmest skal du sørge for, at jorden, du planter i, er optimal og at der ikke er problemer med stående vand. Er din jord af mindre god kvalitet, kan du med fordel anvende jordforbedring, eller du kan tilkøbe decideret hækmuld.

  Grav en rende til planterne. Renden skal være mindst 40 cm. bred og lige så dyb. Som tommelfingerregel skal hullet være af mindst samme dybde og bredde, som rødderne, når de er bredt ud.

  Tag bundterne op af posen enkeltvis og luk posen igen.
  Skærer båndene om bundterne op og læg det løse bundt i en plastpose, så rødderne her holdes fugtige. Forekommer planternes rødder dig at være tørre, når du åbner posen, kan du med fordel dyppe rødderne i en tynd vælling af jord og vand - en såkaldt opslæmning.

  Placér nu hækplanterne i hullet og fyld til med jord. Rødderne skal bredes ud, og planten skal efter plantning stå i samme dybde,, som den har gjort tidligere. For dyb eller for overfladisk plantning sinker etableringen.
  Træd jorden til på hver side af planterne.

  Vand hækken godt igennem, så jorden vandes til omkring rødderne.
  Det er vigtigt, at du passer de nyplantede surbær med vand, så de kommer godt fra start. Vær især opmærksom på at nyplantede buske fordamper meget vand fra toppen, i tørt, varmt eller blæsende vejr.

 

Hvordan passer man sit Bærmispel hegn/hæk? 

Bærmispel danner naturligt et bredt, middelhøjt og tæt hegn med afrundet top. Det er dog vigtigt, at hækken ikke mangler hverken næring eller vand - og at den ikke skal konkurrere med græs eller ukrudt om næringen.
Særligt i de første par år, kan udtørring sætte planterne meget tilbage. Her vil det være en god idé at benytte en siveslange til formålet.

Gødskning bør ikke foretages senere end 1. august, med mindre der anvendes en decideret efterårsgødning.
Derfor er gødskning ikke strengt nødvendigt ved efterårsplantning - men det følgende forår bør der, nøjagtigt som ved forårsplantning gødes ( med f.eks. BIO HAVEGØDNING ) i april, maj og juni. Gødning bør aldrig udlægges i planterenden, men bør spredes oven på jorden.

En etableret beplantning vil oftest kunne klare sig med det vand og næring, som allerede er til stede fra naturens side. Hække og hegn kvitterer dog altid for en tilførsel af organisk gødning, ligesom man på især udsatte pladser kan se gavn af en decideret efterårsgødning.

Hvordan klipper man Bærmispel?

Et hegn af bærmispel bør ikke klippes for smalt, da det går ud over både blomstring og bærsætning og hækkens stabilitet.
På grund af planternes ensartede udvikling, bliver enkeltrækkede hegn ofte meget velformede som uklippede, men tåler dog også beskæring med sideskær eller hækklipper.

Klippet hæk af bærmispel, er bedst under større forhold, da plantens natur gør den uegnet i mindre haver.
Vælger du klippet hæk af Bærmispel, bør den af hensyn til eventuelt snetryk formes, så den er bredest forneden og smallest foroven. Hermed sikrer man også at der kommer lys til bunden af hækken, så at den forbliver frisk og grøn helt ned til jorden.

Når du klipper dine bærmispel, er det en god idé at tjekke hækken for fuglereder eller udføre klipning/beskæring udenfor yngleperioden.

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra Champost 50 liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 20 m. 3,5mm. tråd

119,95 kr.
Bio Planteaktivator/Mycoplant
Bestseller

Bio Planteaktivator/Mycoplant

Bio Planteaktivator/Mycoplant 5 kg

279,00 kr.
Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg
Bestseller

Hækgødning NPK 6-2-5 +2 Mg

Hæk- og Stedsegrøngødning NPK 6-2-5 +2 Mg 5 liter spand

119,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

1.395,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

139,95 kr.