Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Liguster 'Atrovirens Select'

Ligustrum vulg. 'Atrovirens Select'

 • Blomstrer i juni-juli.
 • Hækken er halvstedsegrøn, hvilket betyder, at den taber noget af løvet om vinteren 
 • Nøjsom hækplante, der ikke er krævende. 
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 649,00 kr.
10 stk Spar 50,00 kr./stk 599,00 kr.
100 stk Spar 150,00 kr./stk 499,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

649,00 kr.

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
meter
Anbefalet antal pr. løbende meter er 2 stk.

Liguster 'Atrovirens Select'

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Forår
Bladtype Bladbærende
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Højde 2-4 m.
Bredde 30-50 cm
Duft Ja
Hæktype Klippet hæk

Ligusterhækken - plantning og pasning 

Ligusterhækken er en af de mest populære hække blandt de danske haveejere, og det forstår man godt hvorfor. Den besidder en masse gode egenskaber, som mange finder attraktive. 

Liguster er en stedsegrøn hæk, der beholder sin fine, grønne farver året rundt. Det er en kraftigt voksende hæk, der hurtigt vil vokse sig stor og tæt. Om sommeren vil ligusterhækken blomstrer smukt med små, hvide blomster, der senere bliver til sorte bær. Blomsterne og bærrene tiltrækker henholdsvis insekter og fugle til haven. 

Derfor skal du vælge liguster i haven

Der er mange grunde til, at du skal vælge liguster i haven. Nedenfor har vi samlet nogle af de vigtigste argumenter for at vælge liguster i haven. 

 • Grøn året rundt:  De nyere sorter af liguster, heriblandt liguster 'Liga', udmærker sig ved at være næsten grøn hele året rundt. Det gælder især, hvis vinteren er mild. 
 • Hårdføre overfor vindforhold: Ligusterhækken overlever fint på steder, der er udsat for hård vind. 
 • Tåler fugtig og tung jord: Er din jord fugtig og tung, så er ligusterhækplanter et godt valg. De klarer sig nemlig fint under netop disse forhold. Hvis du har en meget tung jord, vil det dog altid være en fordel at udbedre denne inden plantning. 
 • Rammes kun i få tilfælde af skadevoldere: Ligusterhækken klarer sig generelt godt mod skadedyr og en sund hæk rammes kun sjældent af angreb fra eksempelvis lus.

De mest populære sorter af liguster 

Der findes to arter af liguster, som er de mest almindelige herhjemme. Den ene sort hedder ligustrum vulgara og er den mest almindelige, mens den anden hedder ligustrum ovalifolium og er også kaldet storbladet liguster Den primære forskel, der på de to arter, er formen på bladene. Som navnet hentyder har den storbladet liguster langt større blade end den almindelige liguster. Desuden er er den storbladet liguster mindre hårdfør, og tåler ikke i lige så høj grad det kolde danske klima. 

Der findes flere forskellige sorter af liguster. De mest populære sorter er: 

 • Ligustrum vulgara 'Liga': Liguster 'Liga' er den mest anvendte sort herhjemme, da det er den mest hårdføre og robuste sort af dem alle. Den er delvist stedsegrøn og får små mørkegrønne blade. 
 • Ligustrum vulgara 'Atrovirens Select': Liguster 'Atrovierens Select' er også grøn hele året rundt. Bladene bliver en anelse mørkere i farven end liguster 'Liga'.  
 • Ligustrum ovalifolium: Denne ligustervariant får store ovale blade, og bliver derfor også kaldet storbladet liguster. Den tåler ikke kolde temperaturer i samme grad som liguster 'Liga'. 

Hvornår kan man plante ligusterhæk?

Tidspunktet for, hvornår du skal plante hæk afhænger af, om du har købt hæk i potte, med klump eller som barrod. Ligusterhækplanter med barrod kan plantes mellem løvfald og løvspring. Liguster som barrodsplante har ingen jord omkring rødderne, og den skal derfor bruge vinteren på udvikle sine rødder i jorden.  Ligusterhækplanter med klump kan plantes i september/oktober eller i april/maj. Hvis du køber ligusterhækplanter i potte, kan du plante hele året rundt, da rødderne allerede har etableret sig i potten. 

Hvordan planter man ligusterhæk? 

Når du planter din ligusterhæk, er det først og fremmest vigtigt, at rødderne holdes fugtig, så hækken ikke udtørrer. Nedenfor finder vejleder vi dig, så du er sikker på at få succes med plantningen af din ligusterhæk. 

 1. Først og fremmest skal du sørge for, at jorden, du planter i, er optimal. Bland eventuelt lidt jordforbedring i jorden, så du er sikker på, at hækplanterne har du bedste betingelser fra start. 
 2. Grav en rende til ligusterhækplanterne. Renden skal være mindst 40 cm. bred og lige så dyb. Som tommelfingerregel skal hullet være samme dybde som røddernes længde. På den måde undgår du, at rødderne bliver bøjet under plantningen. 
 3. Placér hækplanterne i hullet og fyld til med jord. Træd jorden forsigtigt til med et let tryk med foden på hver side af planterne. 
 4. Vand hækken godt igennem. Det er vigtigt, at du giver de nyplantede ligusterplanter rigeligt med vand, så de kommer godt fra start.

Vil du læse mere om, hvordan du planter hæk? Så tag et kig på vores artikel "Hvornår planter man hæk? Og hvordan gør man?"

Hvordan passer man sin ligusterhæk? 

Ligusterhækken kræver ikke meget pasning, da det en hårdfør og modstandsdygtig hæk. Det er dog vigtigt, at du giver hækken rigeligt med vand, særligt i de første par år. Her vil det være en god idé at benytte en siveslange til formålet. En siveslange vil kunne dosere den rette mængde vand til hækken, så den aldrig udtørrer. 

Når din ligusterhækplanter er 2-3 år, vil man betegne den som en veletableret hæk. Den vil dermed kunne klare sig med det vand og næring, som allerede er til stede fra naturens side. Du kan dog med fordel give din hæk lidt ekstra gødning i efteråret, så den får de bedste betingelser henover sommeren. 

Vil du læse mere om, hvordan man passer sin ligusterhæk? Så tag et kig på vores artikel "Sådan passer du din hæk"

Hvordan klipper man ligusterhæk?

En ligusterhæk skal gerne klippes 1-2 gange om året. Hvis din ligusterhæk er nyplantet, skal du dog vente med at klippe hækken indtil den når, den ønskede højde. Du kan i stedet nøjes med at klippe den i siderne. 

Når du klipper din ligusterhæk, er det en god idé at tjekke hækken for fuglereder. Liguster er en meget tæt hæk, hvor fuglene holder af at yngle. Derfor anbefaler vi at gennemgå den for fuglereder, inden du går i gang med hækklipperen. 

Vil du læse mere om hækklipning? Så tag et kig på vores artikel "Hvornår klipper man hæk? Og hvordan gør man?"

Vi anbefaler også

Jordforbedring fra Champost
Bestseller

Jordforbedring fra Champost

Jordforbedring fra champost 50 Liter sække

Fra

69,95 kr.
Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.
Bestseller

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m.

Komplet opbindingsgrej til hækplantning 5 m. 2 pæle ø5 150 cm., 10 m. 3mm. tråd

69,95 kr.
Bio Plante Aktivator / Mycoplant
Bestseller

Bio Plante Aktivator / Mycoplant

Bio plante aktivator / mycoplant 5 kg sække

Fra

249,00 kr.
Siveslange komplet pakke
Bestseller

Siveslange komplet pakke

Siveslange komplet pakke 30 meter

499,00 kr.
Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter
Bestseller

Hæk- og Stedsegrøngødning 5 liter

Hækgødning 5 liter 5 liter spand

Fra

94,95 kr.
Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

Bindetråd 3,0 mm 10 m

39,95 kr.
Hækjord til plantning af hæk
Fragtfri

Hækjord til plantning af hæk

Hækmuld til plantning af hæk Bigbag 900 liter

Fra

1.149,00 kr.
Tonkin stokke

Tonkin stokke

Bambus stokke 10 stk. pakke, 210 cm.

129,95 kr.